تخصیص 20 میلیارد تومان کمک فنی اعتباری برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تخصیص 20 میلیارد تومان کمک فنی اعتباری برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی

معاون تولیدات گیاهی وزیر جهاد کشاورزی گفت: 20 میلیارد تومان از محل کمک های فنی اعتباری بخش کشاورزی به مکانیزاسیون اختصاص یافت.
معاون تولیدات گیاهی وزیر جهاد کشاورزی گفت: 20 میلیارد تومان از محل کمک های فنی اعتباری بخش کشاورزی به مکانیزاسیون اختصاص یافت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ˈناصر توکلیˈ روز سه شنبه در حاشیه نخستین نمایشگاه دستاوردهای نظام اسلامی در پرتو قانون اساسی در جمع خبرنگاران یکی از اقدامات بخش کشاورزی را ورود به مکانیزاسیون عنوان کرد و افزود: با توجه به آزادسازی قیمت ها، به دنبال اقتصادی شدن مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی هستیم تا تولیدکنندگان متضرر نشوند.
وی اظهار کرد: امسال 20 میلیارد تومان از محل کمک های فنی اعتباری در اختیار استان ها قرار گرفت که 50 درصد آن در برخی از استان ها از طریق صندوق توسعه کشاورزی سرمایه گذاری شد و در برخی استان ها نیز برحسب نوع ماشین آلات از 20 تا 60 درصد یارانه یا کمک بلاعوض برای خریداران دستگاه های مکانیزاسیون ارایه شد.
به گفته وی، در این راستا بحث مصرف انرژی در واحد سطح مطرح است که با توجه به شرایط اقلیمی از جمله افزایش خشکسالی و کاهش بارندگی ها بتوانیم با استفاده از ماشین آلات به روز در اراضی کشاورزی کاشت را از 10 ساعت به یک ساعت تبدیل کنیم تا تولید اقتصادی داشته باشیم.
وی گفت: هم اکنون در بخش تولید برنج نیز با ورود انواع نشاء کار و کمباین برداشت برنج و حمایت وزارت جهاد کشاورزی در قالب کمک های فنی اعتباری کارهای خوبی انجام شده است، بنا بر این می توانیم ادعا کنیم طی دو سال گذشته انقلابی در مکانیزاسیون برنج صورت گرفته است. همانگونه که در بحث کشاورزی حفاظتی نیز انقلابی در دست شکل گیری است.
** امسال دو میلیون و 200 هزارتن برنج تولید شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون دو میلیون و 900 هزار تن کل نیاز کشور به برنج است که دو میلیون و 200 هزار تن آن در داخل تولید می شود.
وی این ادعا را که برنج خارجی به دلیل پخت مورد استقبال مردم است را منطقی ندانست و تصریح کرد: برنج ایرانی از لحاظ کیفیت در عطر، طعم و پخت سرآمد برنج در تمامی کشورهای دنیاست.
وی دلیل افزایش قیمت را مربوط به حوزه وزارت جهاد کشاورزی ندانست و گفت: در حال حاضر برای تامین برنج مورد نیاز کشور تنها به حدود 700 هزار تن برنج وارداتی نیاز داریم.
وی تاکید کرد: هم اکنون باید الگوی مصرف در کشور نهادینه شود تا مردم به سمت مصرف محصولات تولید داخل روی آورند.
** کشت برون مرزی دانه های روغنی و ذرت در اولویت برنامه وزارت جهاد کشاورزی
این مقام مسئول گفت: در دنیای امروز باید از ظرفیت سایر کشورها نیز بهره مند شویم طی سالهای گذشته کشت برون مرزی در وزارت جهاد کشاورزی مطرح بوده تا بتوانیم از ظرفیت های آسیای میانه و کشورهای مسلمان در جهت تامین نیازهای داخل کشور با حضور سرمایه گذاران داخلی و کارشناسان فارغ التحصیل بخش کشاورزی بهره مند شویم.
وی اضافه کرد: از طریق صندوق توسعه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی در کشور گرجستان حدود دو هزار هکتار اراضی خریداری شده است و مقدمات کار برای برنامه ریزی کاشت در این کشور صورت گرفته است.
توکلی ادامه داد: همچنین در این راستا وزیر جهاد کشاورزی سفری به گرجستان و تعدادی کشور آفریقایی داشته است، بنا بر این برنامه های برون مرزی در دست پیگیری قرار دارد تا بتوانیم از ظرفیت های کشاورزی این کشورهای بهره مند شویم.
وی، اولویت کشت را برحسب نیاز کشت دانه های روغنی و ذرت عنوان کرد و گفت: باید شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشورهای دیگر نیز مد نظر قرار گیرد تا اگر کشت دانه های روغنی امکان پذیر نبود، محصولات دیگری کشت شود.
** پیش بینی 15 میلیون تن تولید گندم طی سال زراعی جار ی
معاون تولیدات گیاهی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری در بحث تولید محصولات اساسی به ویژه گندم از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده ایم و برآورد تولید ما با شرایط آب و هوایی خوب 15 میلیون تن تولید خواهیم داشت.
وی افزود: طبق آمار سازمان فائو ایران سال گذشته 13.5 میلیون تن تولید داشته است، اما خرید گندم کشور با مشکل مواجه بوده و بنا بر این تولید مشکلی نداشته و ارقام صحیح است.
وی اضافه کرد: در کمترین و بیشترین میزان تولید کشور تنها 10 درصد تفاوت تولید داشته ایم و همچنین در حال حاضر سالانه به طور میانگین دو میلیون و 200 هزار تن گندم آبی و چهار میلیون و 200 هزار تن به صورت دیم کشت می شود.
** کودشیمایی مورد نیاز بخش کشاورزی تامین است
این مقام مسئول تصریح کرد: امسال برای تامین کود فسفات، طبق توافقی با معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت پتروشیمی میزان سه میلیون و 200 هزار تن بسته شد در حالی که سال گذشته این رقم دو میلیون و 200 هزار تن بوده است.
وی ادامه داد: سال گذشته در بحث تامین فسفات مشکلاتی داشته ایم، اما امسال 700 هزار تن تامین کود فسفات را در برنامه داریم که تاکنون 100 هزار تن آن خرید و در انبارهای شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی ذخیره سازی شده است.
معاون وزیر جهاد تصریح کرد: با احتساب 150 هزار تن کود پتاس که در برنامه خرید داریم برای سال زراعی 91 - 92 بیش از چهار میلیون تن تامین خواهد شد و در سال زراعی جاری در تامین کود اوره مشکلی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: مصرف کود را برحسب نیاز باید تامین کنیم، اما در نوع مصرف کود نیز باید برنامه هایی داشته باشم تا به صورت دست پاش کود مصرف نشود بلکه با تکنولوژی روز و بکارگیری از دستگاه های مجهز از کود استفاده کنیم تا محصول سالم تری تولید شود.
به گفته وی، در حال حاضر شرکت پتروشیمی نزدیک پنج میلیون تن امکان تولید دارد که شاید در سال 92 به ظرفیت تولید اضافه شود که نیاز بخش کشاورزی کشور تنها سه میلیون تن است بنابراین حدود 2.5 میلیون تن قابلیت صادرات دارد.

خبرگزاری ایرنا– 91/11/17