سرانه مصرف سم در ایران یک‌سوم دنیا است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
سرانه مصرف سم در ایران یک‌سوم دنیا است

از آنجا که تنها 0.5 لیتر در هر هکتار سم در کشور طی یک سال مصرف می‌شود، این رقم نسبت به سرانه دنیا که 1.2 لیتر در هر هکتار است، رقم ناچیزی است.
از آنجا که تنها 0.5 لیتر در هر هکتار سم در کشور طی یک سال مصرف می‌شود، این رقم نسبت به سرانه دنیا که 1.2 لیتر در هر هکتار است، رقم ناچیزی است.
به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای نظام اسلامی در پرتو قانون اساسی در جمع خبرنگاران گفت: این سازمان برنامه‌های مدونی برای مبارزات غیرشیمیایی در دستور کار دارد و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز بسیار به این مسئله تأکید شده است. زیرا بهداشت و سلامت محصولات کشاورزی برای جامعه بسیار حیاتی است.
آقارضا فتوحی درباره افزایش سرطان‌ها در کشور و ارتباط آنها با مصرف بی‌رویه کود و سموم شیمیایی افزود: کسانی که به این مسئله دامن زده‌اند باید بدانند که هیچ‌گونه مستندات علمی در این باره وجود ندارد و سازمان حفظ نباتات کشور نیز اجازه نمی‌دهد که محصول ناسالمی به بازارهای مصرف راه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 98 درصد محصولات کشاورزی تولیدشده در کشور سالم است و تنها دو درصد باقی می‌ماند که میزان سموم و کودهای شیمیایی در آنها در حدی نیست که بتوان آن را ناسالم تلقی کرد.
فتوحی ادامه داد: از زمان تولید محصولات کشاورزی، ناظران بهداشتی وزارت جهاد کشاورزی حضور دارند و از مزرعه محصول را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
وی تصریح کرد: 2.3 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش شبکه‌های مراقبت قرار دارد تا ایمنی و امنیت غذایی حفظ شود.
فرضیه ناسالم بودن محصولات کشاورزی مورد تأیید نیست
این مقام مسئول یادآور شد: مصرف سرانه سموم کشاورزی در دنیا 1.2 لیتر در هر هکتار است، در حالی که این سرانه در ایران حدود 0.5 لیتر در هکتار است که این امر نشان می‌دهد که حتی مصرف سم در کشورمان نسبت به دنیا کمتر است. بنابراین نمی‌توان فرضیه ناسالم بودن محصولات کشاورزی و آلودگی آن به سموم و کودها را تأیید کرد.
فتوحی تأکید کرد: ترکیه که همجوار جمهوری اسلامی است، حدود دوبرابر ایران سم مصرف می‌کند. بنابراین محصولات کشاورزی تولیدشده در کشورمان استاندارد است.
وی درباره محموله‌های برگشتی اظهار داشت: تاکنون هیچ محصول سبزی و صیفی صادرشده از کشورمان به سایر کشورها برگشت نخورده است؛ زیرا قبل از آنکه محصولی صادر شود، باقیمانده سموم در آنها تحت بررسی قرار می‌گیرد.
فتوحی همچنین گفت: محصول سیب جمهوری اسلامی به کشور پاکستان به‌دلیل آنکه آن کشور ادعا کرده بود که خودش اراضی وسیعی را به کشت سیب اختصاص داده است و نیازی به واردات ندارد، به کشور برگشت خورد.
وی در ادامه افزود: هیچ محموله‌ای به‌دلیل ناسالم بودن به کشور بازنگشته است.
مبارزه با آفت سن غلات در 2.3 میلیون هکتار از اراضی کشورمان
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: از آنجا که آفات و بیماری‌ها در هر کشوری وجود دارد، بنابراین در هر زمانی که بخواهیم محصولی را وارد یا صادر کنیم، باید از لحاظ آفات و بیماری‌ها تحت بررسی قرار گیرد.
فتوحی در پاسخ به سؤال ایانا درباره سن غلات ادامه داد: سال گذشته 1.6 میلیون هکتار مبارزه علیه سن گندم انجام شد و امسال نیز 2.3 میلیون هکتار مبارزه صورت گرفت که این مبارزه با استفاده از سموم کم‌خطر به انجام رسید.
وی تصریح کرد: محصول غلات کشور در سال زراعی جاری در وضعیت کنترل‌شده و بسیار خوب بود و از حمله آفات و بیماری‌ها با تمهیداتی که شبکه‌های مراقبت اندیشیده‌اند، مصون بود.
فتوحی درباره میزان تسهیلات اختصاص‌داده‌شده برای مبارزات غیرشیمیایی یادآور شد: حدود 20 میلیارد تومان یارانه برای مبارزه غیرشیمیایی اختصاص داده شده است.
وی تأکید کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، باید چهار میلیون هکتار از اراضی تحت مدیریت تلفیقی آفات قرار گیرد که تاکنون 2.3 میلیون هکتار آن تحت پوشش قرار گرفته است.
این مقام مسئول اظهار داشت: در راستای تولید محصولات سالم‌تر، چهارهزار تن از سموم پرخطر در سال جاری از چرخه تولید حذف شد که این سموم شش نوع را شامل می‌شدند.
فتوحی همچنین گفت: کل مصرف سم در کشور نزدیک به 20 هزار تن است که سموم پرخطر حذف شده و جایگزینی آن با سموم کم‌خطر انجام شده است.

خبرگزاری ایانا– 91/11/17