اختصاص بیش از 40 درصد اعتبارات بخش دام از طرح توسعه کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
اختصاص بیش از 40 درصد اعتبارات بخش دام از طرح توسعه کشاورزی

تاکنون بیش از 40 درصد تسهیلاتی که برای طرح توسعه کشاورزی در نظر گرفته شده است، برای استفاده در بخش دام و طیور عقد قرارداد شده است.
تاکنون بیش از 40 درصد تسهیلاتی که برای طرح توسعه کشاورزی در نظر گرفته شده است، برای استفاده در بخش دام و طیور عقد قرارداد شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای نظام اسلامی در پرتو قانون اساسی، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: افزایش کمی و کیفی محصولات دامی از مهمترین سیاست‌های این معاونت محسوب می‌شود.
سعادت‌اله عباسی افزود: ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای تولید مواد پروتئینی مردم ایجاد شده است، به‌گونه‌ای که ظرفیت تولید برای گوشت مرغ تا دو میلیون تن وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: تولید مرغ مادر، اجداد و جوجه‌کشی در کشور در حال انجام است.
عباسی ادامه داد: از آنجا که پرورش مرغ نیازمند دوره‌ای 40 تا 50 روزه است، امکان این پرورش تا شش دوره در سال نیز در کشورمان وجود دارد.
وی تصریح کرد: میزان تولید گوشت مرغ در کشور بیش از یک میلیون و 800 هزار تن است که تا پایان سال این مقدار به یک میلیون و 900 هزار تن خواهد رسید.
صادرات 30 هزار تن تخم‌مرغ تا پایان سال
این مقام مسئول درباره تولید تخم‌مرغ یادآور شد: میزان تولید تخم‌مرغ در کشور به‌گونه‌ای است که امکان صادرات آن نیز وجود دارد.
عباسی تأکید کرد: تاکنون بیش از 20 هزار تن تخم‌مرغ از کشور صادر شده است که تا پایان سال امکان صادرات 30 هزار تنی این محصول وجود دارد.
وی اظهار داشت: تولید تخم‌مرغ می‌تواند تا یک میلیون تن نیز باشد؛ به‌گونه‌ای که امسال 850 تا 900 هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود.
عباسی همچنین گفت: حداقل 10 هزار تن مازاد تخم‌مرغ در کشور وجود دارد.
وی درباره تولید شیر خام در کشور افزود: میزان تولید شیر خام در کشور 10.5 میلیون تن است که در اختیار کاخانه‌ها و صنایع لبنی قرار می‌گیرد.
عباسی خاطرنشان کرد: صادرات این فرآورده نیز تاکنون 250 هزار تن بوده و امکان افزایش آن وجود دارد.
کمتر از 10 درصد نیاز کشور به گوشت قرمز وارد می‌شود
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید گوشت قرمز ادامه داد: جمع تولید گوشت قرمز به 980 هزار تن می‌رسد و کمتر از 10 درصد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.
وی تصریح کرد: با تکمیل واحدهای فعال و غیرفعال خواهیم توانست به خودکفایی دست پیدا کنیم.
عباسی یادآور شد: نهاده‌های مدت‌دار ازقبیل جو، ذرت و سبوس در اختیار واحدهای پرواربندی قرار گرفته که امید است بدین ترتیب بتوانیم تحولی در این بخش به‌وجود آوریم.
وی تأکید کرد: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، تسهیلاتی نیز در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته تا از محل کمک‌های فنی و اعتباری 90 میلیارد تومان وام با سود 10 درصد به‌صورت سرمایه در گردش در اختیار آنها قرار گیرد.
این مقام مسئول به صندوق توسعه ملی اشاره کرد و اظهار داشت: در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی، این صندوق بخشی از تسهیلات را که بیش از 20 درصد سرمایه آن محسوب می‌شود، در اختیار بخش دام و طیور قرار داده است.
عباسی همچنین گفت: اعتبارات سال گذشته حدود شش‌هزار میلیارد تومان بود که بیش از 50 درصد آن جذب شده و مابقی آن همچنان وجود دارد.
وی در ادامه افزود: سه‌هزار میلیارد تومان نیز امسال در اختیار کارگروه توسعه بخش کشاورزی قرار گرفته که 20 درصد این مقدار به واحدهای پرواربندی اختصاص داده شده است.
اختصاص 90 میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان برای فعال شدن واحدهای نیمه‌فعال
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در مجموع حدود 90 میلیارد تومان وام از محل کمک‌های فنی و اعتباری و 20 درصد از اعتبار مربوط به کارگروه توسعه بخش کشاورزی برای فعال کردن واحدهای غیرفعال، پرواربندی و تأمین نهاده‌های مورد نیاز بخش دام اختصاص یافته است.
عباسی درباره کشتار دام‌های مولد ادامه داد: به‌طور متوسط هرساله حدود 10 تا 15 درصد از دام‌های مولد دیگر که برای کشور اقتصادی نیستند، راهی کشتارگاه می‌شوند.
وی تصریح کرد: گاو هولشتاینی که چهار شکم زایمان داشته، به‌دلیل آنکه دیگر توان تولید اقتصادی ندارد، باید راهی کشتارگاه شود.
افزایش بیش از 30 هزار رأس گاو شیری به ظرفیت پرواربندی کشور
این مقام مسئول با تکذیب افزایش آمار دام‌های مولد یادآور شد: آمار کشتار دام‌های مولد در سال جاری افزایش نیافته است، بلکه امسال بیش از 30 هزار رأس گاو شیری به ظرفیت پرواربندی کشور نیز اضافه شده است.
عباسی تأکید کرد: امسال در تولید شیر خام و افزایش مولدان در بخش دام، جهش بسیار مناسبی داشته‌ایم.
وی کمبود نقدینگی برای واحدهای پرواربندی را از مشکلات موجود برشمرد و اظهار داشت: امسال سعی کردیم از طریق طرح‌های توسعه‌ای کشاورزی و کمک‌های اعتباری دیگر مشکل کمبود نقدینگی را مرتفع کنیم تا واحدهای دامی بتوانند در عرصه حضور فعال‌تری داشته باشند.
عباسی در ادامه درباره قاچاق دام گفت: در راستای کاهش قاچاق دام، طرح شناسنامه‌دار کردن و هویت‌دار کردن دام‌های سبک و سنگین در حال پیگیری است؛ به‌گونه‌ای که تاکنون بیش از یک میلیون دام اصیل شناسنامه‌دار شده است و پیگیری می‌کنیم تا اعتبار مناسبی را به این مسئله اختصاص دهیم و بدین ترتیب بتوانیم از قاچاق دام جلوگیری کنیم.
وی همچنین افزود: تاکنون بیش از 50 درصد از دام‌های سنگین و کمتر از 20 درصد دام‌های سبک کشور هویت‌دار شده‌اند.
تشکیل صندوق حمایت از صنعت زنبورداری کشور
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از تشکیل صندوق حمایت از صنعت زنبورداری کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: با کمک دولت توانستیم با اعتباری بیش از شش میلیارد تومان صندوق حمایت از صنعت زنبورداری را تشکیل دهیم که تمامی زنبورداران کشور عضو آن هستند.
عباسی ادامه داد: تمامی واحدهای بسته‌بندی، کلنی و تولید زنبورعسل تحت پوشش قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: در برنامه داریم که کامیون‌های حمل مخصوص زنبورعسل را ایجاد کنیم.
عباسی یادآور شد: بیش از پنج میلیون کلنی زنبورعسل در کشور وجود دارد که به‌طور متوسط 10 کیلوگرم عسل تولید می‌کنند و با حمایت‌های بیشتر این محصول می‌تواند بیش از پیش تولیدات داشته باشد.
اصلاح ساختار بیش از هفت‌هزار واحد مرغداری و گاوداری در فاز اول هدفمندی
این مقام مسئول درباره طرح هدفمندی یارانه‌ها تأکید کرد: در فاز اول اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در واحدهای مرغداری، بیش از 55 هزار واحد اصلاح ساختار شد و در بیش از دوهزار واحد دیگر نیز اقدامات لازم برای کاهش هدررفت انرژی به انجام رسید.
وی اظهار داشت: در مجموع در بیش از هفت‌هزار واحد مرغداری و گاوداری اصلاح ساختار در کشور انجام شود که بدین ترتیب 30 درصد مصرف سوخت و 50 درصد انرژی برق کاهش پیدا کرد.
عباسی از کاهش تلفات در واحدها به‌دلیل اصلاح ساختار خبر داد و گفت: در گذشته میزان تلفات به‌طور متوسط 10 درصد بود، اما در حال حاضر به زیر سه درصد تقلیل پیدا کرده است.
وی در ادامه افزود: ضریب تبدیل مواد غذایی در واحدهای دام و طیور به‌دلیل تغییر ساختار افزایش یافته است.
عباسی خاطرنشان کرد: با افزایش ظرفیت بهره‌برداری و اصلاح ساختار سیستم گرمایشی، سرمایشی و تهویه توانستیم میزان جوجه‌ریزی 15 تا 18 میلیون قطعه را انجام دهیم.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با اختصاص تسهیلات مناسب، کل واحدهای مرغداری و دامداری اصلاح ساختار می‌شود.
وی تصریح کرد: قرار بود اصلاح ساختار واحدها پنج‌ساله به اتمام برسد، اما پیش‌بینی می‌کنیم که ظرف سه سال آینده این اقدام انجام شود.
عباسی یادآور شد: بیش از 40 درصد تسهیلاتی که به بخش دام اختصاص داده شده است، از محل طرح توسعه کشاورزی است که منجر به عقد قرارداد شده است.
وی تأکید کرد: تا 30 آذرماه سال جاری، یعنی طی 9 ماه تأثیر طرح توسعه بخش کشاورزی توانسته است با تولید 26 هزار تنی گوشت مرغ، 33 هزار تنی تخم‌مرغ، 9 هزار تنی گوشت قرمز و 45 هزار تنی شیر خود را نشان دهد.
عباسی در پایان از افتتاح چهارهزار و 820 واحد دام و طیور با اعتباری بیش از 311 میلیارد تومان سرمایه طی ایام دهه فجر خبر داد و اظهار داشت: این طرح‌ها برای بیش از پنج‌هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

خبرگزاری ایانا– 91/11/16