اعتبارات توسعه‌ای، به داد شیلات رسید


دسته بندی: اخبار کشاورزی
اعتبارات توسعه‌ای، به داد شیلات رسید

تا پایان برنامه با استفاده از اعتبارات توسعه‌ای بخش کشاورزی خواهیم توانست با افزایش 384 هزار تنی به ظرفیت تولید آبزی‌پروری به تولید یک میلیون و 400 هزار تنی آبزیان برسیم.
تا پایان برنامه با استفاده از اعتبارات توسعه‌ای بخش کشاورزی خواهیم توانست با افزایش 384 هزار تنی به ظرفیت تولید آبزی‌پروری به تولید یک میلیون و 400 هزار تنی آبزیان برسیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: در راستای توسعه بخش کشاورزی، با بهره‌مندی از اعتبارات تسهیلات توسعه‌ای، رشد مضاعفی را در حوزه آبزیان و شیلات شاهد بوده‌ایم.
غلامرضا رازقی افزود: تا پایان برنامه، یعنی سال 1394 قادر خواهیم بود 384 هزار تن به تولید فعلی اضافه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: میزان تولید آبزیان از یک میلیون و 25 هزار تن به یک میلیون و 400 هزار تن تا پایان برنامه خواهد رسید.
رازقی ادامه داد: با بهره‌مندی از اعتبارات توسعه‌ای بخش کشاورزی، حدود 70 هزار شغل و حدود 384 هزار تن تولید آبزیان خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: در سال جاری نیز در مزارع آبزی‌پروری کشور عملکرد بسیار خوبی را در این حوزه شاهد بودیم که بیشترین سهم مربوط به آبزی‌پروری دومنظوره بود.
این مقام مسئول یادآور شد: تولید ماهیان خاویاری و استفاده از آب مزارع ماهی برای مزارع کشاورزی از اولویت‌های مهم شیلات است که در این راستا در استان‌های مختلف کشور، پیشرفت‌هایی برای پرورش حاصل شده است.
تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک با استفاده از آبزیان
رازقی تأکید کرد: در این روش به‌دلیل غنی بودن آب حاصل از استخرهای پرورش ماهی در کاهش مصرف کود مزارع کشاورزی صرفه‌جویی شده و علاوه بر آن می‌توانیم محصول سالم و ارگانیکی تولید کنیم.
وی از وجود 300 مزرعه پرورشی دومنظوره خبر داد و اظهار داشت: ظرفیت‌های استان‌های مختلف در حال شناسایی است و بدین ترتیب با تخصیص اعتبارات مورد نیاز، این روش در استان‌های مختلف اجرایی می‌شود.
رازقی همچنین گفت: تاکنون 683 میلیارد تومان اعتبار توسعه‌ای بخش کشاورزی تخصیص یافته است که پرورش ماهیان خاویاری و پرورش دومنظوره ماهیان در اولویت است.
وی در ادامه افزود: بخشی از این اعتبارات در کارگروه بخش کشاورزی و در استانداری در حال بررسی بوده و بخش دیگری نیز در بانک‌ها در حال تخصیص است و مابقی نیز به کشاورزان داده شده است.
وجود 600 حلقه چاه آبی برای بهره‌برداری در بخش آبزیان
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به زمان‌بر بودن این طرح، آثار مثبت آن بر مزارع کشاورزی و استخرهای پرورش ماهی در سال آینده دیده خواهد شد.
رازقی ادامه داد: حدود 600 هزار حلقه چاه آبی در کشور وجود دارد که در صورتی که بتوان با این روش از آنها بهره‌برداری کرد، تحول بزرگی در بخش کشاورزی به‌ویژه پرورش آبزیان و تولید محصول سالم را شاهد خواهیم بود.
وی در پایان تصریح کرد: در صورت بهره‌برداری از این تعداد چاه آبی، از آنچه که در افق 1400 برای تولید آبزیان پیش‌بینی شده است، جلوتر خواهیم افتاد.

خبرگزاری ایانا– 91/11/3