نظام سنتی بهره برداری مهمترین چالش توسعه بیمه کشاورزی است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
نظام سنتی بهره برداری مهمترین چالش توسعه بیمه کشاورزی است

عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی نظام سنتی بهره برداری را مهمترین چالش توسعه صنعت بیمه در بخش کشاورزی عنوان کرد.
عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی نظام سنتی بهره برداری را مهمترین چالش توسعه صنعت بیمه در بخش کشاورزی عنوان کرد.
سید ابوالفضل جوادیان روز پنج شنبه در جمع مدیران کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه پوشش بیمه ای 50درصدی بخش کشاورزی در برنامه پنجم توسعه هدف گذاری شده است گفت: با تعریف سیستم جدید بیمه درصدد پوشش اراضی کوچک هستیم.
وی با بیان اینکه به منظور استانداردسازی و جایگزینی ارزیابی بر مبنای تشخیص فردی 26 طرح تحقیقاتی انجام شده است، اظهارکرد: با تبدیل نتایج حاصله از این طرح ها به بسته های بیمه ای، غیر استاندارد بودن روش های ارزیابی مرتفع می شود.
جوادیان بر افزایش اطلاعات بهره برداران از فواید بیمه تاکید کرد و گفت: در کنار توسعه بیمه، مدیریت کشاورزی باید ترویج شود.
وی به زراعی را چاره کاهش خسارات دانست و افزود: پتانسیل تولید هم نباید ملاک ارزیابی خسارت بیمه باشد.
جوادیان گفت: بیمه تضمین تولید در خصوص محصول برنج موفق ولی در خصوص دیگر محصولات موفق نبوده است.
وی با اشاره به اینکه برای افزایش کارگزار بیمه در بخش کشاورزی منعی وجود ندارد گفت: ثبت شرکت های جدید بیمه گذار نیازمند کسب مجوز از بیمه مرکزی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات بیمه دام و طیور خواستار تسهیل در پرداخت غرامت بیمه شد.
غفور عبدالهی با اشاره به اینکه کارگزاران بیمه تمایل چندانی به بیمه دام ندارند، پیشنهاد کرد: شرکت های تخصصی بیمه دام راه اندازی شود.
وی بر افزایش فعالیت های ترویجی برای گسترش بیمه با اختصاص اعتبار مناسب تاکید کرد و خواستار تعیین مهلت برای بیمه محصولات کشاورزی به صورت استانی شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم پرداخت دیر هنگام غرامت، پایین بودن غرامت در بخش باغی، تعمیم شرایط اقلیمی یک منطقه به دیگر مناطق را از مشکلات توسعه بیمه عنوان کرد و خواستار وحدت رویه برای برآورد خسارت مزارع شد.
ایوب ایرانی فام با انتقاد از پایین بودن درصد غرامت پرداختی به خسارت وارده به محصول در مراحل اولیه رشد، گفت: عمده هزینه تولید مربوط به مراحل اولیه تولید است.
وی تعیین غرامت براساس میانگین تولید پنج ساله را با توجه به افزایش میزان تولید در سالهای اخیر عادلانه ندانست و خواستار افزایش تعهد بیمه گر در اراضی دیم شد.
ایرانی افزود: در حالیکه هزینه تولید یک کیلوگرم گندم چهار هزار و 800 ریال می باشد بیشترین غرامت پرداختی برای این محصول یک هزار و 200 ریال است.
محمد صمدزاده مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم گفت: قیمت تمام شده تولید افزایش و غرامت بیمه کاهش یافته است.
اکبر فتحی رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان هم با توجه به فقدان دسترسی کشاورز به کارگزاران بیمه خواستار افزایش کارگزاران و استقرار آنها در روستاها شد.
امکان فعالیت شرکت های تعاونی به عنوان کارگزار بیمه به خصوص در مناطق عشایری از دیگر مسایل مطرح شده در این نشست بود.

خبرگزاری ایرنا – 91/10/30