موافقت با اجرای 65 طرح جدید توسعه کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
موافقت با اجرای 65 طرح جدید توسعه کشاورزی

برای این طرح‌ها بیش از 25 میلیارد و 871 میلیون تومان تسهیلات پیش‌بینی شده و توان ایجاد اشتغال برای 214 نفر را دارد.
قائم مقام ﺻﻨﺪوق ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ‏‌ﮔﺬاری ﮐﺸﺎورزی از موافقت با اجرای 65 طرح جدید توسعه کشاورزی خبر داد و گفت: برای این طرح‌ها بیش از 25 میلیارد و 871 میلیون تومان تسهیلات پیش‌بینی شده و توان ایجاد اشتغال برای 214 نفر را دارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا عوض علیزاده مقدم از عضویت حدود 10 هزار بهره‌بردار در ﺻﻨﺪوق‌های توسعه کشاورزی کشور خبر داد و گفت: این صندوق‌ها تا پایان برنامه پنجم توسعه در همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور راه‌اندازی می‌شوند.
وی با اشاره به افزایش اختیارات ستادهای استانی گفت: اجازه تصمیم‌گیری پیرامون تخصیص اعتبارات کشاورزی از ستادهای شهرستانی سلب و به کارشناسان استان محول می‌شود.
قائم مقام صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی افزود: حجم سرمایه صندوق‌های توسعه کشاورزی بیش از 3000 میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه این صندوق‌ها هم اکنون در تمام استان‌ها تشکیل شده است گفت: فرآیند شکل‌گیری صندوق‌های شهرستانی از شش ماه قبل در کشور شروع شده و صندوق سمنان سومین صندوق شهرستانی است که در کشور تأسیس شده است.
علیزاده مقدم خاطرنشان کرد: پرداخت سریع و آسان تسهیلات ارزان قیمت به اعضا، مدیریت بهینه تسهیلات بخش کشاورزی و تأمین مالی و خرید توافقی از جمله مزایای راه‌اندازی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها است.
قائم مقام صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی یادآور شد: رویکرد جدید وزارت کشاورزی، توسعه این صندوق‌ها در سطح شهرستان‌ها است.
وی با اشاره به ایجاد شرایطی ویژه برای تاسیس و راه‏‌اندازی صندوق‏‌های حمایتی کشاورزی اظهار کرد: بر اساس ضوابط و مقررات کنونی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ثبت، تاسیس و راه‏‌اندازی نهادهای مالی همچون بانک، موسسات مالی و اعتباری مستلزم فراهم‏‌سازی شرایط بسیاری است.
او یکی از ملزومات اصلی در راه‏‌اندازی چنین مراکز مالی و اعتباری را موضوعی تحت عنوان کفایت سرمایه ابتدایی عنوان کرد و ادامه داد: سرمایه اولیه برای تاسیس بانک بر اساس قوانین، برخورداری از بودجه حداقلی 4000 میلیارد ریالی است.
قائم مقام صندق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری کشاورزی گفت: دولت و قانون‏گذار شرایطی را برای بخش کشاورزی در نظر گرفته‏‌اند که به محض اراده بهره‏‌برداران در قالب تشکل‏‌های کشاورزی در تشکیل زیرساخت‏‌های مالی و اعتباری مانند صندوق‏‌های حمایتی مساعدت‏‌های لازم در این زمینه صورت می‏‌گیرد.
علیزاده مقدم با بیان اینکه حدود 10 هزار بهره‌بردار حقیقی در این صندوق‌ها عضویت دارند افزود: این صندوق‌ها با اعطای اعتبار 16 هزار میلیارد ریالی تسهیلات به بهره‌برداران علاوه بر توزیع منابع دولتی به صندوق‌های توسعه کشاورزی محول شده که در سال گذشته 15 میلیارد ریال تسهیلات از این طریق پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: عاملیت توزیع اعتبارات صندوق توسعه ملی نیز به صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی اعطاء شده و در این خصوص در سال گذشته 12 میلیارد ریال و در سال جاری 5000 میلیارد ریال تسهیلات از این طریق تأمین و توزیع شده است.
همچنین بر اساس مصوبه این ستاد سازمان تأمین اجتماعی موظف است در زمان بهره‌برداری توسعه کشاورزی تسویه حساب بهره‌برداری صادر کند.
در این جلسه اعضاء ستاد با پرداخت دو میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان 162 طرح مشاغل خانگی موافقت شد.

خبرگزاری ایسنا– 91/10/19