رکود در تولید پسته رفسنجان


دسته بندی: اخبار کشاورزی
رکود در تولید پسته رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان گفت: در سال‌های اخیر، تولید محصول پسته شهرستان با توجه به خشکسالی‌ها دچار رکود شده که خسارت‌های زیادی به کشاورزان نیز وارد کرده است.


رضا بمانی در گفت‌وگو ایسنا، با اشاره به این‌که شهرستان رفسنجان قطب پسته است و این محصول نیاز به آب دارد، خاطرنشان کرد: بیش از 88 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در رفسنجان وجود دارد که بیش از 86 هزار هکتار آن بارور است

وی اظهار کرد: سرما زدگی اسفند سال قبل و اوایل فروردین سال جاری علاوه بر محصول پسته به محصولات زراعی نیز خسارت زیادی وارد کرد.

بمانی بیان کرد: تک محصولی بودن شهرستان با چنین شرایط آب وهوایی به نفع مردم نیست چراکه منبع درآمد بیشتر مردم رفسنجان، محصول پسته است و لذا جهاد کشاورزی با حمایت خود سعی بر این داشته درآمد کشاورزان این منطقه را به سمت پرورش دیگر محصولات ببرد.

وی با اشاره به پرورش ماهی در شهرستان رفسنجان، خاطرنشان کرد: از آبان تاکنون بیست مورد مکان پرورش ماهی قزل آلای سردابی، تاسیس و 100 هزار قطعه ماهی به کشاورزان ارائه شد؛ موتور پمپ‌های دومنظوره که در استخرها به کار می‌رود هم برای ذخیره آب است و هم در کار پرورش ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان این‌که در ستاد توسعه کشاورزی، کمیسیون استعدادیابی راه‌اندازی شده که در نتیجه آن تاکنون 137 مجوز پرورش دام و نزدیک به 15 مجوز پرورش قارچ خوراکی صادر شده است، افزود: باید یه سمت اجرای طرح‌هایی برویم که نیاز به آب کمتری داشته باشند و البته تولید دیگر محصولات گلخانه‌ای نیز در این راستا کمک زیادی می‌کند.

وی به مشکل شوری آب، اشاره کرد و گفت: اگر در فصل استراحت درخت، فکری برای شوری آب نشود به محصول سال بعد نیز خسارت می‌زند و جاهایی که میزان بارندگی کمتر از میزان تبخیر باشد پدیده شوری بیشتر خواهد بود.

بمانی میزان تبخیر در شهرستان رفسنجان را 35 برابر بارندگی، اعلام و بیان کرد: این مسئله برای تولید محصول درختان پسته بسیار بد است. 35 تا 40 درصد از باغات پسته در مناطق دارای شوری هستند که خسارت قابل توجهی به کشاورزان زده است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان، آبیاری تحت فشار را بهترین نوع آبیاری دانست و عنوان کرد: از سال 74 تا 91 ، 160 مورد در سطحی معادل 5400 هکتار، سیستم آبیاری تحت فشار اجرا شده و بیش از 22 مورد در سطحی معادل بیش از 600 هکتار در حال اجرا داریم اما این میزان نسبت به سطح زیرکشت جوابگو نیست.

بمانی، هرس به موقع و استفاده از سم مرغوب و با کیفیت را از الزامات برداشت باکیفیت محصول پسته دانست و گفت: به منظور جلوگیری از قاچاق سم و ارائه سم بی‌کیفیت به کشاورزان، سم فروشان ساماندهی شدند و آنها موظف هستند ضمن فروش سم به کشاورز فاکتور فروش نیز ارائه دهند تا از هرگونه تقلب در این زمینه جلوگیری شود.