پایگاه اطلاعات الگوی کشت ، تهیه سامانه پشتیبان در تصمیم گیری کشاورزی را محقق می کند


دسته بندی: اخبار کشاورزی
پایگاه اطلاعات الگوی کشت ، تهیه سامانه پشتیبان  در تصمیم گیری کشاورزی را محقق می کند

با تهیه و راه اندازی پایگاه اطلاعات الگوی کشت، به یک سامانه پشتیبان تصمیم گیری در کشاورزی دست پیدا می کنیم.
عضو کمیته فنی معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی گفت: با تهیه و راه اندازی پایگاه اطلاعات الگوی کشت، به یک سامانه پشتیبان تصمیم گیری در کشاورزی دست پیدا می کنیم.
ˈعلیرضا نیکوییˈ روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به افتتاح پایگاه اطلاعات الگوی کشت در اصفهان اظهار کرد: شروع کار عملیاتی این طرح به صورت پایلوت Pilot در استان اصفهان از مرداد سال جاری با همکاری مرکز تحقیقات جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی اصفهان آغاز شد.
وی افزود: پیش از این تاریخ، پیش فرض های پایه ای مطالعاتی و شرح خدمات این طرح توسط معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی آماده شده بود.
به گفته وی، طرح الگوی کشت براساس این پیش فرض ها به غیر از استان اصفهان در شش استان خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، فارس و گلستان نیز به صورت پایلوت آغاز شده است.
عضو هیات علمی مرکزتحقیقات کشاورزی اصفهان گفت: استان اصفهان، اولین استانی است که به پایگاه اطلاعات الگوی کشت براساس مطالعات اقلیم، خاک شناسی، منابع آب در سال های نرمال، خشک و ترسالی و ملاحظات زیست محیطی و اجتماعی دست یافته است.
وی اضافه کرد: بعد از این مرحله با کمک این پایگاه اطلاعاتی تعیین تناسب اراضی برای گیاهان مختلف در هر منطقه برای اولین بار در کشور انجام می شود.
به گفته وی همه اطلاعات مناطق مختلف به صورت مکانیزه در این سیستم ثبت می شود و مدل تعیین تناسب اراضی که تاکنون با ماه ها کار چشمی و کارشناسی انجام می شد، اکنون با یک کلیک در عرض چند ثانیه انجام می شود.
مدیر اجرای این پروژه تاکید کرد: ضریب اطمینان نتایجی که این نرم افزار در اختیار ما می گذارد براساس نتایج موجود در مزرعه پایلوت در استان اصفهان بالاست.
وی افزود: این پایگاه با کمک و همکاری 20 کارشناس و مدیر پروژه با اعتبار 120 میلیون تومان (این هزینه فقط برای منطقه پایلوت استان اصفهان است) محقق شده است.
به گفته وی منطقه پایلوت اصفهان واقع در دهستان مهیار در شهرستان شهرضا واقع شده و 20هزار هکتار اراضی دارد و اگر اعتبار 40 میلیارد ریالی تامین شود برای اراضی کشاورزی کل استان اصفهان قابل اجراست.
نیکویی تصریح کرد: این پایگاه اطلاعات الگوی کشت به مدیران این بخش کمک می کند تصمیم گیری دقیق برای بخش کشاورزی داشته باشند و نیز بهره برداران با مراجعه به این پایگاه کل توصیه هایی که نیاز دارند و الگوی مناسب و محصول مناسب منطقه خود را دریافت کنند.
به گفته وی همچنین به کمک این پایگاه، اطلاعات پراکنده اما ارزشمند هر منطقه در بخش های مختلف آب، خاک و اقلیم متمرکز می شود.
25 تا 30 آذر هفته پژوهش و فناوری نامگذاری شده است.

خبرگزاری ایرنا – 91/9/29