ضرورت مبارزه زمستانه در باغات مرکبات استان مازندران


ضرورت مبارزه زمستانه در باغات مرکبات استان مازندران

 سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ضرورت مبارزه زمستانه با آفات مرکبات، به منظور کاهش جمعیت انتقالی برای کلیه باغات مرکبات استان را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، محمد اخوان سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی طی گفتگویی ضرورت مبارزه زمستانه با آفات مرکبات، به منظور کاهش جمعیت انتقالی برای کلیه باغات مرکبات استان را مورد تأکید قرار داد.
او طی گفتگویی با بیان اینکه زمان مناسب مبارزه زمستانه از 28 بهمن ماه سال جاری و به مدت 3 هفته از تاریخ شروع مبارزه می باشد، میزان مصرف روغن امولسیون شونده را 15 لیتر در هزار لیتر آب توصیه نمود و افزود : بهره برداران ضمن ارائه نمونه آلوده و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی در صورت محرز بودن آلودگی باغات جوان و نهالستان ها به کنه قرمز مرکبات، بایستی از کنه کش های مجاز تولید شده همراه با روغن امولسیون شونده در مبارزه زمستانه استفاده کنند و جهت حصول نتیجه بایستی روغن پاشی زمستانه پس از انجام هرس با استفاده از سمپاش های یکصد لیتری موتوری و یا سمپاشی پشت تراکتوری در هوای بدون باد شدید انجام و دقت شود پشت و روی برگ ها کاملاًًًً به محلول تهیه شده آغشته گردد.
او تصریح نمود : به منظور مدیریت مبارزه علیه بیماری های مرکبات اعم از پوسیدگی ریشه و طوقه، بلاست و مرکبات و ... تقویت با احداث زهکش برای خارج کردن زه آب ها، تقویت درختان با کودهای ماکرو و میکرو، هرس مناسب و در صورت لزوم استفاده از سموم مسی در زمان مناسب زیر نظر کارشناسان ذیربط ضروری است.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه تأکید نمود : مبارزه زمستانه قبل از باز شدن گل های مرکبات پایان پذیرد و به همین منظور در باغات سطح وسیع که درختان پرتقال و نارنگی توام کاشته شده اند، درختان پرتقال زودتر از نارنگی محلولپاشی شوند.
وی به باغداران توصیه کرد از سموم و روغن امولسیون شونده ای که در ظروف پلمپ شده و دارای برچسبی که نشان دهنده مشخصات کامل (نام شرکت سازنده، تاریخ تولید با شماره پارت یا بچ و ...) بوده و از فروشگاه های مجاز تهیه گردیده در مبارزه زمستانه استفاده نمایند و جهت پیشیگیری از مسمومیت های احتمالی رعایت نکات ایمنی، از قبیل استفاده از ماسک، دستکش، عینک و لباس مخصوص سمپاشی، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی و شش اعضای آلوده بدن با آب صابون پس از اتمام کار نیز الزامی است.
همچنین کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و مراکز ترویج کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی نیز آماده راهنمایی و پاسخگویی به سوالات باغداران می باشند.

سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران - 91/12/15