اصلی ترین سرمایه تاریخ شفاهی جنگ، آثار بجا مانده در سینه های بازماندگان آن است

دومین نشست هم اندیشی تاریخ شفاهی جنگ جهاد مازندران با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، نماینده مردم شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی، فرماندهان، پیشکسوتان، جهادگران و سنگرسازان بی سنگر استان مازندران با محوریت فعالیت های سال های 59 و 60 در دانشگاه علوم و فنون شهرستان بابل برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، دومین نشست هم اندیشی تاریخ شفاهی جنگ جهاد مازندران با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، نماینده مردم شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی، فرماندهان، پیشکسوتان، جهادگران و سنگرسازان بی سنگر استان مازندران با محوریت فعالیت های سال های 59 و 60 در دانشگاه علوم و فنون شهرستان بابل برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام ناصری نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت : جهادگران و سنگر سازان بی سنگر فداکاری های بی نظیری را در عرصه 8 سال دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشتند.
وی از رزم آوران جهادی به عنوان اسوه ایثار و رشادت یاد نمود و بیان داشت : همانطور که شهدا این اسطوره های محبت و از خود گذشتگی، در دوران جنگ ایستادگی کردند، ما نیز اکنون باید در مقابل هجمه های سنگین دشمن در عرصه های فرهنگی و اقتصادی مقاومت کنیم.
در ادامه نصرت اله محمودزاده یکی از نویسندگان و فرماندهان جنگ جهاد کشور مطالبی را درخصوص چگونگی نگارش تاریخ جنگ بیان کرد و افزود : اصلی ترین سرمایه تاریخ شفاهی جنگ، آثار بجای مانده در سینه های بازماندگان آن است.
او تصریح کرد : اگر وقایع و رخدادهای جنگ به صورت عینی و واقعی مطرح نشود، ظلم بزرگی در حق شهداء شده است.
محمودزاده اظهار داشت : ما هر اندازه که نعمت حضور در جنگ را داشتیم به همان اندازه مسئولیت داریم و نباید با حاشیه پردازی در توصیف غیر واقعی از وقایع جنگ، تاریخ آن را به اشتباه بکشانیم.
این فرمانده جهادگر رابطه بین امام خمینی (ره) و رزمندگان را بسیار عمیق مطرح کرد و گفت : ما در روایت فرماندهان و فاتحان جنگ و فعالیت ارزشمند شهداء نباید فقط به یک سری الفاظ و صفت های جزئی و ظاهری اکتفا کنیم، بلکه باید آنچه را که خود مشاهده کرده و یقین داشته و داریم بیان کنیم.
این نویسنده عرصه دفاع مقدس نخستین گام های امر تحقق نگارش تاریخ جنگ را تشکیل اتاق فکر به صورت تخصصی با فرماندهان و پیشکسوتان جهادگر اظهار کرد که در آن جمع آوری اطلاعات کامل، خاطرات و اصلاح و تکمیل آن ها با ویژگی شفاف سازی به صورت چهره به چهره صورت گیرد.
وی در ادامه به نکات تخصصی و مسائل کارشناسی شیوه های جمع آوری اطلاعات و چگونگی ساماندهی آنان پرداخت.
لازم به ذکر است در این هم اندیشی حجت الاسلام نوریان نماینده سابق ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی و آقایان مهندس عسگری نژاد، عرب، رمضان صیدانلو، عظیم چابک و ابوالحسن کلونیان از پیشکسوتان جنگ جهاد مازندران به بیان خاطرات و گزارش های عملکردی جهاد سازندگی استان مازندران در دوران دفاع مقدس پرداختند.
سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران - 91/11/9