کاهش 10 درصدی مصرف سم در سال زراعی 91 - 90 در استان مازندران

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، رضا عظیمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران طی گفتگویی از کاهش 10 درصدی مصرف سم در سال زراعی 91 - 90 در استان مازندران خبر داد و افزود : تولید محصولات کشاورزی همواره تحت تاثیر عوامل متعدد از جمله آفات و بیماریهای گیاهی است که می تواند تا 40 درصد خسارت وارد نماید، قرار دارند.
او با اشاره به مصرف بیش از 2 میلیون تن ماده موثره سم روی محصولات کشاورزی در دنیا و سهم ایران با احتساب حشره کش های گرانول حدود 27 هزار تن سموم فرموله شده افزود : این میزان مصرف در استان مازندران کمتر از 4 هزار تن میباشد.
وی با بیان اینکه با اجرای روشهای مبارزه با آفات بصورت مبارزه زراعی، مکانیکی و بیولوژیکی بصورت تلفیقی، میزان مصرف سم و سمپاشی کاهش یافته است، استان مازندران را دارای رتبه نخست در مبارزه بیولوژیکی با آفات در کشور عنوان داشت و خاطر نشان ساخت : این در شرایطی است که در گذشته در هر هکتار شالیزار حداقل 5/1 بار در سال علیه کرم ساقه خوار برنج گرانولپاشی می شد، اما خوشبختانه در سالهای اخیر علیرغم توسعه کشت ارقام پر محصول، سطوح سمپاشی شده به 6/0 هکتار کاهش یافته است.
عظیمی با بیان اینکه میانگین آفت کش های فرموله شده مصرفی در مازندران در دهه 60 حدود 10 هزار تن بوده افزود : با اجرای مدیریت تلفیقی این مقدار هر ساله کم و کمتر شده، بطوریکه در سالجاری به 3402 تن رسیده است که این مقدار در مقایسه با سال قبل 10 درصد کاهش یافته است.
او تصریح نمود : از نکات مهم در این خصوص اینکه از ابتدای دهه 80 تاکنون تعدادی از سموم پر خطر مثل، لیندین 25 درصد، دیمیکرون، نواکران، اکامت، اندوسولفان، آزینفوس متیل، آمیتراز، آلاکلرو سوین 85 درصد از فهرست سموم مجاز کشور حذف و سموم کم خطر با دز کمتر جایگزین گردیدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه توسعه روشهای مبارزه غیر شیمیایی با آفات با محوریت مبارزه بیولوژیکی، افزایش پایلوتهای آموزشی مدرسه در مزرعه (I.PM.F.F.S) توسعه و تجهیز کلینیک های گیاه پزشکی خصوصی، توسعه و تجهیز انسکتاریومها (مراکز توسعه حشرات مفید خصوصی) را از برنامه های آینده سازمان جهاد کشاورزی مازندران برای تولید محصول سالم بر شمرد.
او در پایان آموزش بهره برداران در مصرف صحیح سموم با رعایت دوره کارنس (فاصله زمان سمپاشی تا برداشت محصول)، فروش سموم کشاورزی با نسخه گیاهپزشکی، معرفی آفت کشهای زیستی، غیر شیمیایی و یا سموم با دوره کارنس کم و تحت پوشش قرار دادن محصولات کشاورزی که بصورت تازه خوری مصرف می شوند در برنامه مدیریت تلفیقی آفات (I.P.M) را از دیگر برنامه های این سازمان برای تولید محصول سالم عنوان داشت.