فعالیت های پروژه جامع آب و خاک البرز مشترک با بانک جهانی


فعالیت های پروژه جامع آب و خاک البرز مشترک با بانک جهانی

پروژه البرز با استفاده از آب سد البرز، بیش از 52000 هکتار از اراضی کشاورزی محدوده طرح در شهرستانهای بابل، قائم شهر، جویبار، بابلسر و ... را فراهم خواهد نمود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، پروژه البرز با استفاده از آب سد البرز، بیش از 52000 هکتار از اراضی کشاورزی محدوده طرح در شهرستانهای بابل، قائم شهر، جویبار، بابلسر و شهرهای امیرکلا و کیاکلا که در حال حاضر کمبود آب آبیاری دارند را آبرسانی و شرایط زهکش های مناسب مربوطه را فراهم خواهد نمود. فرزین فرهادی سرپرست واحد اجرایی مدیریت جامع آب و خاک البرز مشترک با بانک جهانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران طی گفتگویی در خصوص فعالیتهای این مدیریت اظهار داشت : محدوده طرح البرز در شهرستانهای، بابل، قائمشهر، جویبار و بابلسر و شهرهای کیاکلا و امیرکلا در استان مازندران می باشد. او افزود : پروژه البرز با استفاده از سد البرز سطحی معادل 52000 هکتار را که در حال حاضر کمبود آب آبیاری دارد، آبرسانی و شرایط زهکش های مناسب مربوطه را فراهم خواهد نمود. او با اشاره به اینکه هدف مولفه در دو پروژه مدیریت جامع آب و خاک البرز (مشترک با بانک جهانی) مدیریت آبیاری و زهکشی، افزایش درآمد کشاورزی در مناطق پروژه بوسیله بازسازی و توسعه سیستم آبیاری و زهکشی برای بهبود بهره وری و کارایی آب آبیاری، نهادینه ساختن مدیریت مشارکتی آبیاری و پایدار سازی تعمیر و نگهداری از طریق ایجاد سازمان جدید و آموزش اجرایی ترویج کشاورزی و بهبود برنامه می باشد افزود : اهداف فوق بوسیله سه مولفه، بازسازی و احداث سیستم آبیاری و زهکشی (شبکه اصلی و فرعی) برای 52000 هکتار از منطقه پروژه، ارتقاء مدیریت آبیاری مشارکتی و نهادهای اجتماع محور برای پایدار سازی تعمیر و نگهداری از طریق ایجاد 10 تشکل آب بران و تقویت خدمات ترویج کشاورزی برای حمایت از کشاورزان برای دستیابی به هدف افزایش بهره وری کشاورزی محقق خواهد شد.
فرهادی در ادامه افزود : تاکنون پروژه پوشش بتنی کانال (لاینینگ) بطول 10472 متر در روستاهای گزنه کلا، سنگتی، استرآباد محله، دشتیان، آسیابسر شهرستان قائمشهر اجرا شده و مابقی نیز در حال اجرا می باشد. او با اشاره به اینکه پروژه پوشش بتنی کانال (لاینینگ) به طول 9050 متر در روستاهای کلهودشت، میرودپشت و کپورچال شهرستان بابل اجرا شده و مابقی نیز در حال اجراست، از اجرای سیستم کانال و زهکشهای درجه 3 ساحل خبر داد و افزود : راست رودخانه تالار (C24) و ساحل چپ سیاهرود (C25) به منظور افزایش راندمان تولید در واحد سطح بوده که از اقدامات مهم امور زیربنایی برای ارتقاء کمی و کیفی محصولات زراعی بویژه برنج می باشد. او هدف این عملیات را انتقال آب از سد البرز از شبکه اصلی به مزارع، افزایش راندمان آبیاری، تقسیم عادلانه آب، زهکشی مناسب و تخلیه زه آبهادر فصول بارندگی، بهبود وضع اقتصاذی ذینفعان، توسعه سیستم آبیاری و زهکشی روبه پیشرفت و در نهایت استفاده بهینه از منابع آب و خاک و نهاده ها اعلام داشت. او با بیان اینکه اجرای سیستم کانالها و زهکشهای درجه 3 ساحل راست رودخانه تالار مشتمل بر عملیات آزادسازی مسیر، نقشه برداری (کاداستر ـ توپوگرافی) ساخت کانالت و پایه آن، احداث جاده های سرویس کانال ها و زهکشها، احداث ابنیه های فنی اعم از سیفونها، کالورتها، جعبه تقسیم آب، سازه های ورودی و خروجی و .... می گردد، از انعقاد قرارداد با مبلغ پیمان اولیه 98 میلیارد و 473 میلیون ریال برای اجرای کانالت در اردیبهشت سال 89 خبر داد و افزود : در حال حاضر عملیات احداث 5340 متر کانال شبکه فرعی تکمیل گردیده و با توجه به اینکه 8686 متر مسیر شبکه فرعی قبلاً استملاک شده، عملیات احداث کانال ها تا این مقدار نیز در دست انجام می‌باشد.

سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران - 91/9/27