توسعه کاربردهای انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی طی برنامه پنجم


دسته بندی: اخبار کشاورزی
توسعه کاربردهای انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی طی برنامه پنجم

هم اکنون از انرژی هسته‌ای در نگهداری طولانی مدت محصولات کشاورزی در انبارها استفاده می‌شود که به صورت قابل توجهی جلوی ضایعات محصولات کشاورزی را گرفته است.


توسعه کاربردهای انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی طی برنامه پنجم
معاون بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی با اشاره به کاربردهای فراوان انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی گفت: استفاده از انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی را به طور جدی در برنامه پنجم توسعه پیگیری می‌کنیم.
 مسعود اخوان فرد در گفتگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی چه کاربردهایی دارد و چه کارهایی در این زمینه انجام شده است، اظهار داشت: انرژی هسته‌ای برای اصلاح ارقام جدید پرمحصول و مقاوم کاربردهای فراوانی دارد. از این روش برای کم کردن ضایعات محصولات کشاورزی استفاده می‌شود و جزو سیاست کشور است که کاربردهای انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی را گسترش دهد.
معاون بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی گفت: هم اکنون از انرژی هسته‌ای در نگهداری طولانی مدت محصولات کشاورزی در انبارها استفاده می‌شود که به صورت قابل توجهی جلوی ضایعات محصولات کشاورزی را گرفته است و به همین دلیل است که معمولا شاهد میوه‌های تازه و شاداب در بازار هستیم.
اخوان فرد گفت: هم اکنون با استفاده از انرژی هسته‌ای ارقام برنج‌های زودرس پرمحصول و با قدرت انبارداری زیاد اصلاح شده که نتیجه آن افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش ضایعات است و این ارقام در برخی استان‌های کشور استفاده می‌شود.
وی افزود: در مورد گندم نیز با استفاده از این فن‌آوری ارقام ساقه کوتاه بذوری پرمحصول، مقاوم به ورس و دارای قدرت انبارداری بالا تولید شده است.
اخوان فرد گفت: انرژی هسته‌ای و پرتوافکنی اشعه گاما امکان اصلاح ژنتیک را آسانتر و مؤثرتر می‌کند و جلوی فساد و ضایعات محصولات را می‌گیرد.
وی همچنین گفت: از انرژی هسته‌ای برای مقابله با آفات و بیماریها نیز استفاده می‌شود و باتوجه به اینکه بیماری و آفات سالانه میزان قابل توجهی از محصولات را از بین می‌برد، استفاده از این فن‌آوری می‌تواند مفید باشد.
وی افزود: کاربردهای انرژی هسته‌ای به ویژه در بخش کشاورزی اینقدر زیاد است که صحبت درباره سلاح اتمی را کمرنگ می‌کند.
اخوان فرد گفت: همه موارد گفته شده هم اکنون در کشور استفاده می‌شود و پژوهشکده‌ای در کرج کاربردهای انرژی اتمی در بخش کشاورزی را پیگیری می‌کند.
معاون بین‌الملل و برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی درباره هدفگذاری برای استفاده از انرژی هسته‌ای در کشاورزی گفت: طی برنامه های پنج ساله استفاده از انرژی هسته ای را با جدیت دنبال می‌کنیم و کشاورزی را به عنوان یک محور برای استفاده از کاربردهای انرژی هسته‌ای تعریف کرده‌ایم.

خبرگزاری فارس - 89/6/14



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها