صرفه‌جویی 20 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
صرفه‌جویی 20 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی

طرح‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی باعث صرفه‌جویی 15 تا 20 درصدی در مصرف آب شده است.
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد:‌ طرح‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی باعث صرفه‌جویی 15 تا 20 درصدی در مصرف آب شده است.
به گزارش ایسنا سیدرحیم سجادی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود گفت: طی سه سال و نیم اخیر حدود 256 هزار هکتار شبکه‌های فرعی آب‌رسانی ایجاد شده که چنین رقمی در گذشته بی‌سابقه بوده است.
وی افزود: تا قبل از سال 84 و آغاز به کار دولت نهم تنها در 260 هزار هکتار از زمین‌های کشور شبکه آب‌رسانی فرعی ایجاد شده بود که در دولت نهم 85 هزار هکتار به آن اضافه شد و در دولت دهم نیز تاکنون این آمار 256 هزار هکتار بوده که نشان‌دهنده برنامه‌ریزی مناسب و کار ارزشمند دست‌اندرکاران است.
سجادی درباره وضعیت آبیاری تحت فشار اراضی کشور توضیح داد: تا سال 84 حدود 490 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در کشور صورت گرفته بود که در دولت نهم 290 هزار هکتار عملیاتی شد و در دولت فعلی با توجه به پیگیری‌های وزیر جهاد کشاورزی نسبت به لزوم توجه هر چه بیشتر به امور زیربنایی تاکنون در 375 هزار هکتار امکانات آبیاری تحت فشار انجام شده که نشان‌دهنده رشد و جهش قابل توجه در این بخش است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به طرح لوله‌گذاری از چاه تا مزرعه اشاره و اظهار کرد: این طرح تا قبل از دولت نهم در کشور انجام نشده بود اما در این دولت 10 هزار کیلومتر از اراضی و در دولت دهم نیز 18 هزار و 700 کیلومتر از اراضی کشور لوله‌گذاری شده که در بخش‌های کم‌آب کشور بسیار مؤثر بوده است.
وی رشد 30 تا 40 درصدی تولید محصولات کشاورزی در کشور را نتیجه به کارگیری چنین طرح‌های زیربنایی قلمداد کرد و افزود: با توجه به این که کشور ما از کم‌آبی رنج می‌برد و حدود 90 درصد آب‌ها در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، طرح‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی باعث صرفه‌جویی 15 تا 20 درصدی در مصرف آب شده که البته نیاز بیشتری به صرفه‌جویی در بخش‌های مختلف نیز احساس می‌شود.
سجادی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر با همکاری مناسب دولت و مجلس شورای اسلامی بسیاری از طرح‌ها آغاز و وارد بخش عملیاتی شده که امیدواریم این روند ادامه یابد.

خبرگزاری ایسنا – 91/11/18