سهم 56 درصدی تعاونی‌ها در تخصیص اعتبارات


دسته بندی: اخبار کشاورزی
سهم 56 درصدی تعاونی‌ها در تخصیص اعتبارات

تحقیقات صورت‌گرفته بر روی 91 بانک کشاورزی در 45 کشور مختلف حاکی از سهم 50 درصدی صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری در کشورهای توسعه‌یافته و 56 درصدی در کشورهای در حال توسعه برای تخصیص اعتبارات بانکی است.
تحقیقات صورت‌گرفته بر روی 91 بانک کشاورزی در 45 کشور مختلف حاکی از سهم 50 درصدی صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری در کشورهای توسعه‌یافته و 56 درصدی در کشورهای در حال توسعه برای تخصیص اعتبارات بانکی است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون با بیان اینکه بر اساس تحقیقات رایج‌ترین ابزار تضمین مورد نیاز تسهیلات برای بنگاه‌های نوپا و متوسط از طریق صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری که عمدتاً از طریق دولت تأسیس شده‌اند، تأمین می‌شوند، گفت: این مطالعات تطبیقی مناسبی است که نشان می‌دهد در کشورهای مختلف از شیوه به‌کارگیری صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود که در ایران نیز از این رویکرد بهره گرفته شده است.
میمنت‌آبادی تکمیل حلقه حمایت دستگاه‌های دولتی را در گرو صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون دانست و افزود: در حال حاضر این آمادگی وجود دارد تا برای ریسک سرمایه‌گذاری و تضمین که مهم‌ترین بخش برای بازپرداخت تسهیلات و ماندگاری شرکت‌های تعاونی است تا 70 درصد و در شرکت‌های دانش‌بنیان تا 80 درصد از اصل و سود یک پروژه مربوط به بخش کشاورزی را تا سقف 1.5 میلیارد تومان ضمانت‌نامه صادر کنیم.
وی تصریح کرد: البته این ضمانت‌نامه‌ها صرفاً ضمانت‌نامه اعتباری و تعهد پرداخت نیستند و می‌توانند انواع ضمانت‌نامه‌های مورد قبول بانک‌ها باشند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون با اشاره به سیر صعودی ضمانت‌نامه‌های بانک کشاورزی ادامه داد: تاکنون حدود 40 درصد از ضمانت‌نامه‌های اختصاص‌یافته مربوط به بخش کشاورزی بوده است که این امر نشان‌دهنده این است که رویکرد اصلی تعاون به سمت استفاده از خدمات بانک کشاورزی و سایر بانک‌ها برای تخصیص اعتبار به این صنعت است.
میمنت‌آبادی در پایان با بیان اینکه تعاونی‌ها به شکل سازمان‌یافته و در قالب بنگاه‌های ثبت شده سابقه‌ای ده‌ها ساله در کشور دارد، خاطرنشان کرد: صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون همان صندوق تعاون سابق است که در راستای اصل 44 قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون تبدیل شده است که در واقع دو دستگاه تخصصی به‌صورت ویژه در اختیار تعاونی‌ها قرار گرفته است.

خبرگزاری ایانا – 91/10/15