بیماری لکه سفید میگو در ایران بومی شده است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بیماری لکه سفید میگو در ایران بومی شده است

به دلیل مقاومت نسبی گونه وانامی، 60 درصد پرورش دهندگان میگو از این گونه استفاده می کنند ومیگوی سفید هندی کمتر در صنعت پرورش میگو استفاده می شود.


بیماری لکه سفید میگو در ایران بومی شده است
به دلیل آلودگی مناطق پرورش میگو در کشور، احتمال آلودگی این آبزی در زمان پرورش می رود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: از سال 1381 به بعد به صورت مرتب و هرساله شاهد شیوع بیماری لکه سفید میگو در سایتهای پرورش بوده ایم.
دکتر کاظم عبدی افزود: تمام خرچنگهای وحشی و سخت پوستان آبهای راکد مخزن این بیماری هستند، بنابراین نباید انتظار داشت که این بیماری از بین برود.
وی تولید در کنار بیماری را از سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور برشمرد و ادامه داد: لازم است اقدامات قرنطینه ای و ضوابط بهداشتی شدیدی در سایتهای پرورش میگو اعمال شود تا از وارد آمدن خسارات سنگین به این صنعت جلوگیری شود.
عبدی خاطرنشان کرد: از میان 35 گونه میگو در دنیا تمامی آنها نسبت به بیماری لکه سفید حساسیت دارند و تنها برخی از گونه ها از جمله وانامی از مقاومت نسبی برخوردار است.
وانامی 60 درصد میگوی دنیا را تشکیل می دهد
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه در دنیا 60 درصد پرورش دهندگان میگو از گونه وانامی استفاده می کنند، گفت: به دلیل مقاومت نسبی گونه وانامی، میگوی سفید هندی کمتر در صنعت پرورش میگو استفاده می شود.
وی ادامه داد: تاکنون سه سایت پرورشی در کشور به بیماری لکه سفید مبتلا شده است اما کنترلهای سازمان دامپزشکی کشور ادامه دارد و امیدواریم که از گسترش آن جلوگیری شود.
 عبدی همچنین گفت: میگوهایی که علایم بیماری نشان دهند و بالای یک ماه سن داشته باشند، نگهداری می شوند تا به بازار مصرف عرضه شوند.
وی در پاسخ به سوال ایانا مبنی بر اینکه میگوهای بیمار خطری برای مصرف کنندگان دارند یا خیر، افزود: ویروس وابسته به میزبان است و با مرگ آن از بین می رود، بنابراین هیچ خطری برای مصرف کنندگان ایجاد نمی کند.
عبدی خاطرنشان کرد: این ویروس با جابجایی آب و هوا، پرندگان و حتی وسایل کار قادر به جابجایی و گسترش است، بنابراین باید شرایط قرنطینه ای و ضوابط بهداشتی خاص در سایتهای پرورش میگو حاکم شود.

خبرگزاری ایانا - 89/5/16



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها