تعاونی‌های روستایی و کشاورزی از شمول تحریم‌ها خارج شوند


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تعاونی‌های روستایی و کشاورزی از شمول تحریم‌ها خارج شوند

تجمیع کشاورزان در قالب تعاونی، راندمان تولید را بالا و میزان درآمد کشاورزی را افزایش می‌دهد.
تجمیع کشاورزان در قالب تعاونی، راندمان تولید را بالا و میزان درآمد کشاورزی را افزایش می‌دهد.
نماینده سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد در تهران در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: با توجه به آمار، یک‌چهارم کشاورزان ایران صاحب زمین نیستند و یک‌سوم از سه‌چهارم باقیمانده را خرده‌مالکان تشکیل می‌دهند و به‌نظر می‌رسد سازماندهی کشاورزان در قالب تعاونی‌های کشاورزی علاوه بر آنکه مساحت زمین زیر کشت را افزایش می‌دهد، مکانیزاسیون کشاورزی را نیز در پی دارد.
نورالدین مونا افزود: فائو به‌عنوان یک نهاد بین‌المللی وظیفه حمایت فنی و تأمین امنیت غذایی جهان را بر عهده دارد. در این راستا ترویج و توسعه تعاونی‌ها در اولویت کاری فائو قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در ایران کشاورزی سهم قابل توجهی در اقتصاد کشاورزی دارد و 30 درصد نیروی کار در این بخش مشغول فعالیت هستند که تحریم‌های غرب علیه ایران مشکلاتی را برای کشاورزان و صنعت کشاورزی ایجاد کرده است.
مونا در پاسخ به پیشنهاد مدیرعامل اتحادیه مرکز نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی مبنی بر خارج شدن تعاونی‌ها از شمول تحریم تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های جامعه غربی حضور پررنگ تشکل‌ها و سازمان‌های غیردولتی در تصمیم‌سازی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است، ویژگی که بر اساس آن می توان به لغو تحریم‌ها در حوزه کشاورزی از سوی کشورهای غربی امیدوار بود.
وی یادآور شد: تعاونی‌ها یکی از ابزارهای جامعه مدنی و توسعه اجتماعی در کشورها است و به‌نظر می‌رسد غرب از تعامل با تعاونی‌های کشاورزی ایران استقبال کند.
نماینده سازمان خوار و بار ملل متحد در ایران ادامه داد: سازمان خوار و بار جهانی (فائو) از همه ابزارهای خود برای لغو تمامی تحریم‌های کشاورزی بر علیه ایران استفاده می‌کند و نهایت تلاش خود را دارد که در گام اول این اقدام تعاونی‌ها از شمول تحریم‌ها خارج شوند.
مونا تأکید کرد: امیدوارم با شناسایی تعاونی‌های کشاورزی ایران توسط نهادهای مستقل غرب به‌عنوان تشکل‌هایی مردمی و مستقل، تعاونی‌ها بتوانند به دور از محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی در بحث بازاریابی، واردات و صادرات فعال شوند و در این راستا فائو آمادگی دارد به‌عنوان ناظر فعالیت‌های این تعاونی‌ها بر استفاده صحیح ازتکنولوژی‌های کشاورزی و واردات نهاده‌ها نظارت داشته باشد.
وی اظهار داشت: یکی از فعالیت‌های دفتر فائو در ایران برنامه‌ای است که تحت عنوان همکاری‌های جنوب – جنوب مطرح است و ایران نیز به‌عنوان یکی از کشورهای عضو این برنامه در مورد تبادل تجربه و همکاری‌های فنی نقش بسیار پررنگی در این برنامه دارد.
مونا در پایان گفت: با توجه به تجربه موفق آفریقا در جذب اعتبارات از طریق تشکل‌های غیردولتی و تعاونی‌های کشاورزی در قالب برنامه مقابله با سوءتغذیه (PAM)، ایران می‌تواند در قالب همکاری‌های جنوب – جنوب تجربیات خوب در این زمینه کسب کنند.
گفتنی است، چندی پیش مدیرعامل اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی در اظهارنظری خواستار خروج تعاونی‌های کشاورزی و روستایی از شمول تحریم‌ها شده بود.

خبرگزاری ایانا – 91/9/26