راه‌اندازی بیمه اتکایی کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
راه‌اندازی بیمه اتکایی کشاورزی

ارتقاء مکانیزاسیون کشاورزی یکی از برنامه‌های تاکیدی وزارت جهاد بوده و در این راستا  در تمام استان‌ها موفقیت‌های قابل توجهی داشته است.
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال با تشریح دستاورد‌های مهم کشاورزی دولت دهم از رسیدن رشد بخش کشاورزی به ۸،۸۸ درصد خبر داد و گفت: میزان آبیاری نوین اجرا شده دو سال اخیر به اندازه دو برنامه ۵ ساله است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمدرضا شافعی‌نیا در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر دستاوردهای کشاورزی در دولت فعلی گفت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش داشته به صورت برنامه ای عمل کند و به همین دلیل برنامه‌های اجرایی خود را در قالب بخش‌های زمانی پیش برده است.
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای زیرساخت‌ها تاکید داشته است، گفت: میزان آبیاری نوین انجام شده طی دو سال اخیر به اندازه 2 برنامه 5 ساله بوده و این نشان می‌دهد که زیر‌ساخت برنامه‌ریزی برای تأمین و جلوگیری از هدر‌رفت آن در این دولت بسیار مؤثر بوده است.
وی ادامه داد: با صرفه‌جویی در مصرف آب می‌توان افزایش 2 میلیون هکتاری زمین‌های کشاورزی که در برنامه توسعه کشاورزی تأکید شده و رئیس‌جمهور نیز رئیس کارگروه است را عملی کرد.
ارتقاء مکانیزاسیون کشاورزی
به گفته شافعی‌نیا ارتقاء مکانیزاسیون کشاورزی یکی از برنامه‌های تاکیدی وزارت جهاد بوده و در این راستا با اجرای کشاورزی حفاظتی در تمام استان‌ها و تأمین ادوات و تجهیزات مورد نیاز در این زمینه موفقیت‌های قابل توجهی داشته است.
وی افزود: افزایش مکانیزاسیون کشاورزی قیمت تمام شده را کاهش، تولید را افزایش، در مصرف انرژی ایجاد صرفه‌جویی و به اشتغال جوانان کمک شایانی می‌کند و کشاورزی به سمت اقتصادی شدن پیش می‌رود.
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال تصریح کرد: با مکانیزاسیون فعلی و استفاده از تجهیزات در سطح گسترده اگر خشکسالی همانند سال 77 نیز رخ بدهد مزارع کشاورزی ما کمترین آسیب را می‌بیند.
راه‌اندازی 3000 غرفه عرضه مستقیم برای کنترل بازار
وی همچنین گفت: برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در سه بخش زیر ساخت‌ها، سیاست‌های حمایتی و کنترل بازار بوده که با کمک تشکل‌ها آن را به خوبی انجام داده است.
شافعی‌نیا گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل بازار عرضه مستقیم محصولات کشاورزی را با راه‌اندازی 3 هزار غرفه در کل کشور به طور موفق عمل نموده و همین عامل سبب می‌شود محصولات کشاورزی ارزان‌تر عرضه شده و سود بیشتری برای تولید‌کننده داشته باشد.
این مقام مسئول با مهم خواندن فرآوری در کشاورزی گفت: ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز به 20 میلیون تن رسیده و در حال افزایش است.
وی گفت: در صورتی که ضایعات کشاورزی به چرخه فراوری وارد شود بخش زیادی از نیازهای مردم تامین می‌شود.
وی ادامه داد: در صورتی که طرح انتزاع وظایف کشاورزی نیز به تصویب برسد با تکمیل زنجیره تولید، توزیع و فرآوری به ظرفیت این بخش‌ها چند برابر اضافه می‌شود.
افزایش رشد کشاورزی به 8.88 درصد
شافعی‌نیا گفت: رشد بخش کشاورزی از 2 به 8.88 درصد رسیده است و تولید محصولات کشاورزی از 100 میلیون تن سال گذشته امسال به بیش از 117 میلیون تن می‌رسد.
وی تصریح کرد: نرخ رشد بخش کشاورزی در برنامه پنجم توسعه 8 درصد پیش‌بینی شده است که قبل از پایان برنامه و در حال حاضر نیم درصد از برنامه پیش‌بینی شده جلوتر است.
افزایش سرمایه‌گذاری در کشاورزی
شافعی‌نیا موفقیت‌های بخش کشاورزی را بیشتر مرهون سرمایه‌گذاری بالا عنوان کرد و گفت: طی دو سال اخیر سرمایه‌گذاری در این بخش کاملا برجسته بوده به طوری که سال گذشته 1138 میلیارد تومان در بخش آب سرمایه‌گذاری شده است.
وی همچنین گفت: 7 هزار و 200 میلیارد تومان نیز در راستای اجرای طرح توسعه کشاورزی در قالب تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی در اختیار فعالان و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی قرار می‌گیرد.
نقش مهم کشاورزی در اقتصاد مقاومتی
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال بخش کشاورزی را به عنوان سمبل اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه کشاورزی کشور خوداتکاء است می‌تواند نقش مهمی را در اقتصاد مقاومتی بازی کند.
وی ادامه داد: تولید ارزان و با قیمت تمام شده پایین در اقتصاد مردم نیز تأثیرگذار خواهد بود و با تأمین نیازهای مردم بسیار ی از مشکلات برطرف می‌شود.
دو میلیون هکتار به زمین‌های کشاورزی اضافه می‌شود
وی همچنین در خصوص طرح توسعه کشاورزی گفت: با اجرای این طرح قرار است دو میلیون هکتار به سطح زیر کشت کشاورزی اضافه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 18.5 میلیون هکتار اراضی قابل کشت در کشور وجود دارد که تنها 8.5 میلیون هکتار آن آبی است.
شافعی‌نیا گفت: این طرح که اواخر سال 90 در مجلس به تصویب رسید و رئیس‌جمهور رئیس کارگروه است، همه وزارتخانه‌ها را موظف به همکاری با برنامه‌های تدوین شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی می‌کند.
راه اندازی بیمه خوداتکایی کشاورزی
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال همچنین از اجرای بیمه اتکایی کشاورزان در چند روز آینده خبر داد و گفت: توافق نهایی برای جذب سرمایه 60 الی 80 میلیارد تومانی انجام شده و با تامین آن به زودی در کشور آغاز می‌شود.
وی مزایای اجرای این بیمه را پوشش تمام موارد ضروری کشاورزان و دامداران مانند زمین، ادوات، تجهیزات، سرمایه، عمر و درآمد عنوان کرد.
شافعی‌نیا در این حال تصریح کرد که کشاورزان و دامداران در حال حاضر از عدم پوشش مناسب بیمه‌ای رنج می‌برند.
لزوم تصویب طرح انتزاع
مدیرعامل موسسه جهاد استقلال همچنین تصویب نهایی طرح انتزاع را عامل مؤثر برای پیوستگی زنجیره تولید، توزیع و فرآوری عنوان کرد و گفت: تصویب این طرح نه تنها به نفع 4.5 میلیون بهره‌بردار بلکه به نفع 75 میلیون مصرف کننده کشاورزی خواهد بود.
وی ادامه داد: تصویب طرح انتزاع به تمام نابسامانی‌هایی که اخیراً در زمینه تأمین نهاده‌ها، نوسان قیمت‌ها و توزیع نامناسب شاهد بودیم پایان خواهد داد.

خبرگزاری فارس– 91/6/5