بی‌رونقی رینگ کشاورزی بورس کالا پس از 7 سال


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بی‌رونقی رینگ کشاورزی بورس کالا پس از 7 سال

پس از گذشت 7 سال از راه اندازی بورس کشاورزی هنوز این رینگ به رونقی که لازم است دست نیافته است .
رینگ کشاورزی بورس کالا پس از 7 سال به رونقی که باید و شاید هنوز دست نیافته و لازم است مسئولان راهکارهای جدی و مناسب برای حداکثر بهره وری از این پتانسیل اقتصادی را بی‌اندیشند و حمایت‌های لازم را اعمال کنند.
به گزارش  فارس، پس از گذشت 7 سال از راه اندازی بورس کشاورزی هنوز این رینگ به رونقی که لازم است دست نیافته و شاید یکی از دلایل آن عدم توجه و استفاده نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه از این مکانیزم است.
یکی از مواردی که می‌تواند به رینگ کشاورزی کمک کند ولی طی این مدت انجام نشده خرید‌های تضمینی پنبه است. در حال حاضر خرید‌های تضمینی گندم در این رینگ انجام می‌شود ولی در خصوص بسیاری از کالا‌های دیگر نیز این اقدام می تواند انجام شود.
در سال گذشته قیمت خرید تضمین پنبه برای هر تن 4 هزار دلار بود و این رقم امسال در ابتدا 1620 دلار بود که بعد از گذشت مدتی به حدود 1500 دلار رسید.
بر اساس این آمار، حجم خرید تضمینی پنبه 3 هزار تن است که با یک محاسبه ساده متوجه کسری بودجه 10 میلیارد تومانی می شویم.
این اختلاف تنها در یک قلم پنبه به چشم می‌خورد که اگر از مکانیزم بورس استفاده می شد با توجه به تغییراتی که دلار در سال جاری نسبت به سال گذشته داشتیم شاید این کسری در رقابت به حداقل برسد. همچنین با اضافه شدن حجم خرید‌های تضمینی این کالا، تداوم آن و اعمال این کار برای سایر کالا‌ها می تواند به رینگ کشاورزی کمک کند.
نمونه های متعددی همچون پنبه وجود دارد که اگر بورس کالا و بازار‌های رقابتی را درگیر آن کنند به نفع هر دو بخش خواهد بود. بر این اساس این ضرر‌هایی است که به دلیل عدم استفاده از بازار‌های رقابتی ایجاد می‌شود.
البته اعلام شده که اگر قانون بهره‌وری کشاورزی اجرایی شود کلیه خرید‌های تضمینی از طریق بورس کالا انجام می‌شود که هنوز پس از حدود دو سال این قانون اجرایی نشده است.

منبع :خبرگزاری فارس – 91/4/21