خاویار تقلبی نخورید


دسته بندی: اخبار کشاورزی
خاویار تقلبی نخورید

مقدار 359 کیلوگرم (پنج‌هزار قوطی) خاویار تقلبی توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی بابلسر شناسایی و ضبط موقت شد که پرونده جهت اقدامات لازم و پیگیری به مراجع قضایی ارجاع شده و در دست بررسی است.
خاویار تقلبی نخورید
مقدار 359 کیلوگرم (پنج‌هزار قوطی) خاویار تقلبی توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی بابلسر شناسایی و ضبط موقت شد که پرونده جهت اقدامات لازم و پیگیری به مراجع قضایی ارجاع شده و در دست بررسی است.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: بازرسان بهداشتی دامپزشکی در بازدیدهای ادواری خود از یک کارگاه بسته‌بندی و فرآوری ماهی، تعداد پنج‌هزار قوطی تخم ماهی قزل‌آلا را با برچسب خاویار طلایی کشف کردند و با توجه به عدم دارا بودن مجوزهای لازم به دستور قضایی، محموله یادشده ضبط شد.
دکتر مجید مختاری به سریع‌الفساد بودن تخم ماهی قزل‌آلا اشاره کرد و افزود: اداره‌کل دامپزشکی استان جهت انجام آزمایش‌ها، نمونه‌برداری‌های لازم را انجام داده تا محموله یادشده تعیین تکلیف شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیمات مدیریت صید ماهیان خاویاری، اداره‌کل شیلات اخیراً به‌دلیل حفظ ذخایر دریای خزر، صید ماهیان خاویاری تعدیل شد و در همین راستا افرادی سودجو اقدام به فرآوری تخم ماهی قزل‌آلا کرده که با برچسب خاویار تقلبی عرضه می‌شد.
مختاری با توجه به فرا رسیدن فصول گردشگری از شهروندان و مسافران خواست تا در صورت مشاهده خاویار تقلبی مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان‌ها اطلاع دهند.
وی درباره شناسنامه‌دار شدن انواع فرآورده‌های خام دامی ادامه داد: کلیه محصولات فرآورده‌های خام دامی نظیر خاویار، عسل، انواع بسته‌بندی مواد پروتئینی (گوشت سفید و قرمز) دارای برچسب شناسایی و کد پروانه بهره‌برداری دامپزشکی بوده و با حضور و استقرار مسئولان فنی بهداشتی دامپزشکی منتخب توسط این اداره‌کل و ارائه گزارش‌های ماهانه نسبت به کنترل تولید، انواع محصولات یادشده اقدام می‌شود و در مورد محصولات لبنی نیز تا قبل از فرآوری (سکوی دریافت شیر خام در کارخانه‌های صنایع لبنی) با حضور مسئولان فنی و ناظران بهداشتی بر نحوه بهداشتی بودن عرضه محصولات لبنی اقدام شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه تأیید استاندارد تهیه و تولید غذای ماهی توسط اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره‌کل دامپزشکی انجام می‌شود، یادآور شد: شیوع و بروز بیماری در بین آبزیان اعم از گرمابی و سردابی استان به‌صورت ماهانه و روتین انجام می‌شود.
مختاری در پایان اقدامات اداره بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان در خصوص جلوگیری از نحوه بروز و شیوع بیماری‌های آبزیان در مازندران را تدوین و اجرای طرح مراقبت فعال مراکز تکثیر و پرورش گرمابی و سردابی به‌منظور سرکشی و اقدامات شامل نمونه‌برداری از جمعیت‌های آبزیان در جهت انجام آزمایش‌های میکروبی، انگلی قارچی، نمونه ماهی و انجام آزمایش‌های فیزیکی و شیمیایی، آب مزارع، توزیع دارو و مواد بیولوژیک در سطح مزارع آبزی‌پروری به‌منظور افزایش سطح ایمنی آبزیان در جهت کاهش عوامل بیماری و نمونه‌برداری از مایعات جنسی و لارو و بچه‌ماهی مولدین مراکز تکثیر گرمابی و سردابی دو بار در طول سال به‌منظور ردیابی بیماری‌های ویروسی مخاطره‌آمیز را اعلام کرد.

خبرگزاری ایانا – 91/3/26