نرخ خرید تضمینی گندم حدود 600 تومان تعیین شود


دسته بندی: اخبار کشاورزی
نرخ خرید تضمینی گندم حدود 600 تومان تعیین شود

با توجه به افزایش هزینه های تمام شده تولید گندم در تامین سوخت و کود شیمایی قیمت خرید تضمینی گندم بین 550 تا 600 تومان در هر کیلو گرم تعیین شود.
نرخ خرید تضمینی گندم حدود 600 تومان تعیین شود
رییس هیات مدیره مجمع ملی تشکل های کشاورزی کشور به دولت پیشنهاد داد: با توجه به افزایش هزینه های تمام شده تولید گندم در تامین سوخت و کود شیمایی قیمت خرید تضمینی گندم بین 550 تا 600 تومان در هر کیلو گرم تعیین شود.
مسعود اسدی در گفتگو با ایرنا ، محصول گندم را یکی از کالاهای استراتژیک و پراهمیت کشور دانست و افزود: برداشت گندم از 15 فروردین ماه سال جاری در برخی نقاط گرمسیر استان خوزستان آغاز می شود، این در حالی است که تاکنون قیمت خرید تضمینی گندم از سوی دولت تعیین و اعلام نشده است.
وی با تاکید براینکه تعیین نرخ خرید تضمینی گندم رابطه مستقیمی با میزان تولید و اشتغال کشور دارد ، گفت: سال گذشته نرخ خرید تضمینی گندم 360 تومان بوده که امسال به دلیل افزایش هزینه های تمام شده تولید باید این رقم به 550 تا 600 تومان افزایش یابد.
وی اظهارداشت: براساس بررسی های کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی نیز قیمت خرید تضمینی گندم در کنار سایر نهاده ها 450 تومان مشخص شده که این مبلغ پاسخگوی نیاز تولید کنندگان گندم کشور نخواهد بود.
رییس هیات مدیره مجمع ملی تشکل های کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته سوء مدیریت برخی مسئولان باعث شد تا بخش قابل توجهی از کشاورزان از سوخت یارانه ای محروم شوند.
اسدی همچنین به پرداخت نشدن یارانه کودشیمیایی اشاره کرد و افزود: سال 89 قیمت هر کیسه کود شیمایی پنج هزار تومان بوده که به دلیل مدیریت نادرست برخی مسئولان این رقم به 40 هزارتومان نیز رسیده است.
وی اضافه کرد: نرخ پایین خرید تضمینی گندم می تواند ضربه هولناکی به تولید گندم و در نهایت اشتغال کشور وارد سازد.
وی تاکید کرد: افزایش هزینه تمام شده تولید گندم و کاهش درآمد کشاورزان می تواند منجر به کاهش انگیزه تولید و تغییر تولید از گندم به سایر محصولات کشاورزی شود.
رییس هیات مدیره مجمع ملی تشکل های کشاورزی از دولت خواست تا با تعیین مناسب نرخ خرید تضمینی گندم از تولید این محصول در کشور حمایت کند.
اسدی با بیان اینکه ، براساس مصوبه هیات دولت، رییس تشکل های ملی بخش کشاورزی باید در جلسات تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی حضور داشته باشند، از مسئولان ذیربط خواست تا زمینه حضور تشکل های ملی را در جلسات تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی فراهم کنند.

خبرگزاری ایسنا – 91/1/14