ریزش سن در استان‌های جنوبی، کرمان و هرمزگان


دسته بندی: اخبار کشاورزی
ریزش سن در استان‌های جنوبی، کرمان و هرمزگان

از چند روز گذشته ریزش سن به مزارع استان‌های جنوبی، کرمان و هرمزگان آغاز شده است، اما هنوز به حد نصاب لازم برای مبارزه نرسیده است.
ریزش سن در استان‌های جنوبی، کرمان و هرمزگان
از چند روز گذشته ریزش سن به مزارع استان‌های جنوبی، کرمان و هرمزگان آغاز شده است، اما هنوز به حد نصاب لازم برای مبارزه نرسیده است.
معاون فنی حفظ نباتات کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: این سازمان آمادگی‌های لازم برای مقابله با هرگونه عارضه و یا آفت را دارد. به‌گونه‌ای که تمامی اقدامات لازم برای مقابله با سن انجام شده است.

دکتر سیدجوادسروش افزود: تجهیزات لازم برای مقابله با سن در استان‌هایی که ریزش در آنها انجام شده، وجود دارد، اما هنوز به نرم مبارزه نرسیده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: مطابق پایلوتی تحقیقاتی، استفاده از نوعی زنبور برای پارازیت کردن آفت سن پیشنهاد شد که امسال در سطح تحقیقاتی در حال انجام است.
سروش استان‌های فارس، کرمانشاه و اصفهان را پایلوت مقابله بیولوژیک با آفت سن برشمرد و ادامه داد: بررسی‌ها ادامه دارد و پس از آنکه نتایج مثبت آن حاصل شد، می‌توان از این یافته برای مقابله با آفات استفاده کرد.
آمادگی برای مقابله با انواع زنگ‌ها در مزارع غلات
این مقام مسئول تصریح کرد: درباره خطر احتمالی بروز انواع زنگ‌ها در مزرعه غلات نیز سموم مورد نیاز و هواپیماهای سم‌پاش آماده شده‌اند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود که بهار امسال شرایط مطلوب آب و هوایی و بارندگی مناسبی را شاهد باشیم. بنابراین برای احتمال بیماری‌ها آماده‌ایم.
سروش تأکید کرد: در مزارع جنوبی کشور که ریزش سن آغاز شده، به‌دلیل آنکه مزارع آبی هستند، شرایط بسیار خوبی وجود دارد. زیرا کشت محصولات بر حمله سن پیشی گرفته و پیش‌بینی می‌شود که شاهد خسارت نباشیم.
وی اظهار داشت: در مزارع دیم نیز شرایط برای رشد هنوز وجود دارد و امیدواریم در فصل بهار جبران رشدی گیاهان انجام شود.

خبرگزاری ایانا – 21/12/90