افزایش 21 درصدی تولید گندم با کودهای آلی و زیستی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
افزایش 21 درصدی تولید گندم با کودهای آلی و زیستی

استفاده از کودهای آلی و زیستی در ارسنجان فارس باعث افزایش راندمان 21 درصدی تولید گندم در سال نخست و کاهش 25 درصدی هزینه‌های تولید شده است.
افزایش 21 درصدی تولید گندم با کودهای آلی و زیستی
استفاده از کودهای آلی و زیستی در ارسنجان فارس باعث افزایش راندمان 21 درصدی تولید گندم در سال نخست و کاهش 25 درصدی هزینه‌های تولید شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا، عضو هیأت‌مدیره انجمن صنفی فرآورده‌های آلی و زیستی با اعلام این مطلب گفت: بکارگیری از کودهای آلی و زیستی باعث کاهش 50 درصدی هزینه‌های تولید و افزایش 25 درصدی تولید محصولات کشاورزی در سال نخست استفاده از کودهای آلی و زیستی شده است.
محمدحسین محمدی افزود: بکارگیری کودهای آلی در باغ‌های پسته کرمان، مرکبات جنوب و سبزی و صیفی شمال ایران گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان آلودگی موجود در سبزی و صیفی 600 برابر آلودگی‌های مجاز است که به‌علت باقی‌مانده سموم در سبزی و صیفی گزارش شده است.
محمدی ادامه داد: میزان کادمیوم و سرب موجود در نان چهار برابر استانداردهای جهانی به‌علت بکارگیری کودهای شیمیایی در گندم است.
موافقتنامه مجمع ملی خبرگان با انجمن صنفی کودهای آلی و زیستی
مدیر اجرایی انجمن صنفی فرآورده‌های آلی و زیستی تصریح کرد: هفته گذشته موافقتنامه همکاری بین انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی با مجمع ملی خبرگان کشاورزی منعقد شد که بر اساس آن زمینه استفاده از کودهای آلی و زیستی افزایش خوهد یافت.
وی یادآور شد: بر اساس موافقتنامه مذکور، هر کشاورزی که از کودهای آلی و زیستی استفاده کرده و منجر به تولید محصول شود، گواهی نهاده‌های پاک که مورد تأیید فائو و وزارت جهاد کشاورزی است، دریافت خواهد کرد.
محمدی از تدوین استاندارد و شاخص‌های مورد نظارت بکارگیری از کودهای آلی و زیستی در سازمان استاندارد خبر داد.
وی تأکید کرد: در حالی که کشاورزان به غلط گمان می‌کنند استفاده از کودهای آلی و زیستی راندمان تولید را کاهش خواهد داد، بر اساس گزارش‌های مصوب که به تأیید سازمان جهاد کشاورزی شهرستان‌ها رسیده است، بکارگیری کودهای آلی، میزان عملکرد گندم در کرج را در سال 87 از شش هزار کیلوگرم به هشت هزار کیلوگرم افزایش داده است. همچنین استفاده از کودهای آلی باعث افزایش 10 درصدی عملکرد کلزا در کرج و 50 درصدی گندم و 45 درصدی سیب دماوند شده است.

خبرگزاری ایانا – 25/11/90