توانمندسازی تولیدکنندگان بخش کشاورزی توسط نظام صنفی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
توانمندسازی تولیدکنندگان بخش کشاورزی توسط نظام صنفی

وزیر جهاد کشاورزی از توانمندسازی تولیدکنندگان این بخش توسط نظام صنفی امور کشاورزی خبر داد.
توانمندسازی تولیدکنندگان بخش کشاورزی توسط نظام صنفی
وزیر جهاد کشاورزی از توانمندسازی تولیدکنندگان این بخش توسط نظام صنفی امور کشاورزی خبر داد.
به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، \\\'صادق خلیلیان\\\' افزود: امروز شاهد شکل‌گیری نهالی نو پا در بخش کشاورزی هستیم و امیدواریم به ثمر نشستن این نهال در آینده منشاء خدمات و برکات ارزشمندی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کشور باشد.
وی اظهار داشت: وظایف و مسئولیت نظام صنفی امور کشاورزی مهم و سنگین است و این نهاد باید از یک سو از حقوق تولیدکنندگان و کشاورزان به صورت منطقی و معقول در مراجع و مراکز مختلف دفاع کند و از سویی دیگر تولیدکنندگان و کشاورزان را متقاعد سازد در قبال تولیدات خود به لحاظ سلامت، بهداشت و کیفیت پاسخگو باشند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که شرایط تولید در بخش کشاورزی با سایر بخش‌ها متفاوت و از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است گفت: مجموعه فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی و نظام صنفی باید به گونه‌ای باشد که ضمن معرفی توانمندی و امکانات گسترده این بخش در تامین و تولید محصولات مختلف کشاورزی و امنیت غذایی بتواند منابع و امکانات کشور را به سمت توسعه زیرساخت‌ها، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید سوق دهد.
وی اظهار داشت: خوشبختانه مسئولان کشور توجه لازم را به بخش کشاورزی و تولیدات آن به عنوان محصولات استراتژیک و مهم دارند.
وی گفت: به عنوان مثال در سال جاری علاوه بر بودجه سالانه در بخش بهره‌وری آب بیش از 11 هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است.
خلیلیان ادامه داد: دولت برای اجرای طرح‌های نوین آبیاری بین 35 تا 40 میلیون ریال در هر هکتار به کشاورزان یارانه پرداخت می‌کند و در واقع حدود 85 درصد هزینه‌های احداث و اجرای شبکه‌های نوین آبیاری از سوی دولت و به صورت بلاعوض به کشاورزان پرداخته می‌شود.
وی ادامه روش‌های گذشته همچون توزیع کود، سم و سوخت ارزان در بخش کشاورزی را فاقد کارایی دانست و افزود: باید امکانات موجود را به سمت توسعه زیرساخت‌ها، استفاده از فن‌آوری‌های نوین، افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید به کار ببریم، چرا که امروز مصرف کنندگان به دنبال محصولات با کیفیت و ارزان هستند.
وی مشاغل کشاورزی کشور را تعریف نشده عنوان کرد و اضافه کرد: اغلب تولیدکنندگان این بخش فاقد شناسنامه کار هستند، در حالی که در بخش کشاورزی هر تولیدکننده‌ باید دارای پروانه‌ فعالیت باشد که نشان بدهد، کشاورز متعلق به چه صنفی است.
خلیلیان با اشاره به این که ایجاد نظام صنفی امور کشاورزی برای کشاورزان حائز اهمیت است، گفت: بنا بر این لازم است تمام سازمان‌ها و ارگان‌های کشور طبق قانون فعالیت این صنف را به رسمیت شناخته و نهایت همکاری و همراهی را با آن به عمل آورند.

خبرگزاری ایرنا – 28/10/90