معرفی 2 لاین جدید برنج در کشور


دسته بندی: اخبار کشاورزی
معرفی 2 لاین جدید برنج در کشور

دو لاین جدید برنج در کشور معرفی شد که یکی کیفی و دیگری مقاوم در برابر سرما است.


به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در همایش علمی انتقال یافته‌های تحقیقاتی برنج در رشت با موفقیت آمیز اعلام کردن کشت آزمایشی این دو لاین، گفت: لاین کیفی جدید در مناطق شمالی و جنوبی و لاین مقاوم در برابر سرما در غرب کشور و مناطق کوهپایه‌ای قابل کشت است و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سال آینده این دو لاین برای کشت در سطح وسیع در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

عباس شهدی کومله میانگین تولید لاین جدید کیفی را هشت تن و تولید لاین مقاوم در برابر سرما را پنج تن در هر هکتار اعلام کرد و افزود: این لاین ها دو بار در سال قابل برداشت است که هنوز برای آنها نامی انتخاب نشده است.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور کارشناسان این موسسه در دو دهه گذشته 32 رقم برنج به جامعه کشاورزی کشور معرفی کردند که بیشتر آنها پرمحصول است.

کومله افزود: ارقام خزر، سپیدرود، فجر و شیرود از مهمترین ارقام پرمحصول و هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسن سرائی و طارم نیز از شناخته شده‌ترین ارقام کیفی برنج در کشور است.

گفتنی است؛ در 600 هزار هکتار از شالیزارهای 16 استان برنج خیز کشور سالانه دو میلیون و 300 هزار تن برنج سفید تولید می‌شود که سهم گیلان از این مقدار تولید 700 هزار تن است.

در همایش دو روزه انتقال یافته‌های تحقیقاتی برنج در رشت 40 کارشناس، مروج و کشاورز پیشرو از 16 استان برنج خیز کشور جدیدترین یافته‌های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت و افزایش تولید برنج را بررسی می‌کنند.

همچنین زیان‌های آفت ساقه‌خوار برنج، مدیریت آبیاری در شالیزارها، امکان به کارگیری امواج میکروویو برای خشک کردن شلتوک و تاثیر آن بر کیفیت برنج و پایداری تولید در مزارع برنج بررسی می‌شود.

9/23



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها