وزیر جهاد کشاورزی براصلاح مدیریت مزرعه و روش های کار در آن تاکید کرد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی براصلاح مدیریت مزرعه و روش های کار در آن تاکید کرد

با تکنولوژی قدیمی نمی توانیم در قرن 21 کشاورزی سود آوری داشته باشیم لذا باید مدیریت مزرعه و روش های کار را اصلاح کرد.
وزیر جهاد کشاورزی براصلاح مدیریت مزرعه و روش های کار در آن تاکید کرد
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر توسعه مکانیزاسیون و تمرکز بر روش های مکانیزه در بخش کشاورزی گفت: با تکنولوژی قدیمی نمی توانیم در قرن 21 کشاورزی سود آوری داشته باشیم لذا باید مدیریت مزرعه و روش های کار را اصلاح کرد.
به گزارش ایرنا، \\\'صادق خلیلیان\\\' جمعه در نشست مشترک با مسوولان و نمایندگان بخش کشاورزی شهرستان های کاشمر، خلیل آباد و بردسکن افزود:تصمیم گیری در بخش کشاورزی ظرافت و دقت خاصی را می طلبد.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی طرح های بسیاری در سایرنقاط کشور در حال اجراست گفت:در این بخش مساله مهم خشکسالی است که سبب بروز مشکلات شده است.
وی اظهار داشت:تفاوت بخش کشاورزی با سایر بخش ها این است که بخش کشاورزی نیاز به مدیریت ویژه دارد تا به تناسب آن به تجزیه و تحلیل شرایط این بخش بپردازد و امور را دنبال کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که این منطقه سال هاست که با خشکسالی روبه رو است افزود: این مناطق به طور کلی طبیعت خشکی دارند لذا باید برنامه های ما با این شرایط سازگار باشد.
وی با اشاره به استعداد منطقه برای تولید زعفران گفت: گرچه باید تمرکز خود را روی این محصول بگذاریم اما نمی توانیم نسبت به برخی محصولات تاریخی در منطقه نظیر انگور توجه نداشته باشیم.
وی اظهارداشت: برای طبیعت این منطقه راه حل هایی وجود دارد از جمله اینکه تاکنون آب را به صورت سنتی رها می کردیم اما باید چاره ای در این زمینه بیندیشیم.
خلیلیان گفت: در سال های اخیر در زمینه آب و خاک اعتباراتی داده شده که در 30 سال اخیر بی سابقه بوده و این روند باید چندین سال ادامه یابد تا مشکلات برطرف شود.
وی افزود: امسال ردیف بودجه و اعتبارات ویژه ای به بخش کشاورزی تخصیص یافته که آثار آن به تدریج نمایان می شود.
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این که باید از این اعتبارات برای تغییر روش های آبیاری استفاده کنیم به وجود قنوات به عنوان سامانه هایی برای استحصال آب بدون مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: برای لایروبی قنوات نیز اعتبار ویژه داده شده است.
وی اظهارداشت: علاوه بر این برای مقابله با خشکسالی در بخش های آبخیزداری و آبخوان داری هم اعتبارات ویژه ای اختصاص یافته که باید در سال های آینده نیز دنبال شود.
خلیلیان افزود: گرچه دولت وظیفه دارد از بخش کشاوزی حمایت کند اما این به معنای طلب از دولت نیست که هرگاه کشاورز خواست بیلی به زمین بزند باید پولش را دولت بدهد.
وی گفت: برای آنکه حمایت از بخش کشاورزی معقول و منطقی باشد به سوی تأمین زیر ساخت ها حرکت کرده ایم.
وی با بیان این که هدفمندی یارانه ها برای افزایش بهره وری اجرا شد و دولت با بودجه محدود به این بخش کمک می کند افزود: تولید کننده هم باید در احداث مجتمع های گلخانه ای و دامداری در این منطقه همت کند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: با توجه به نداشتن ردیف ملی در بودجه این طرح ها باید از محل اعتبارات استانی تأمین اعتبار شود هرچند تلاش می شود از محل اعتبار یارانه ای برای احداث آنها کمک شود.
وی با اشاره به راهگشا بودن تشکیل تعاونی ها در بخش کشاورزی گفت: ما از این تعاونی ها که می تواند قطعات خرد کشاورزی را به هم بپیوندد و کشاورزی را مدرن نموده و به تحقق سیاست های اصل 44 کمک کند، استقبال می کنیم.
در این نشست روسای جهاد کشاورزی و فعالان بخش کشاورزی شهرستان های کاشمر، خلیل آباد و بردسکن به بیان مشکلات و تنگناهای این بخش پرداختند.

خبرگزاری ایرنا–28/8/90



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها