تدوین الگوی کشت؛ ضرورتی فراموش شده


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تدوین الگوی کشت؛ ضرورتی فراموش شده

کمبود سالانه برخی اقلام کشاورزی ناشی از نبود برنامه و مدیریت مطلوب در عرصه تولید محصولات کشاورزی است.
تدوین الگوی کشت؛ ضرورتی فراموش شده
کمبود سالانه برخی اقلام کشاورزی ناشی از نبود برنامه و مدیریت مطلوب در عرصه تولید محصولات کشاورزی است.
دکتر محمد قربانی - عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد - در گفتگو با خبرنگار ایسنا، علت کمبود برخی اقلام کشاورزی در بازار را ضعف مدیریت و نبود برنامه تولید مشخص برای کشاورزان دانست و گفت: به نظر می‌رسد اگر قرار باشد سیاست‌های مقطعی داشته باشیم و استراتژی تولید محصولات کشاورزی مشخص نباشد و برنامه‌ریزی‌ها با توجه به سال و زمان و دوره تغییر کند، نتیجه نهایی این می‌شود که هر سال در بازار با کمبود برخی اقلامی مواجه باشیم که سال قبل از آن، همان محصولات در بازار فراوان بوده‌اند و منجر به زیان کشاورزان شده‌اند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در حال حاضر نه برای کشاورزان و نه برای برنامه‌ریزان مشخص نیست که به طور سالانه چه حجمی از محصولات کشاورزی در بازار نیاز است، بنابراین هم کشاورزان و هم مسوولان در این زمینه سردرگم هستند.
قربانی اظهار کرد: به نظر می‌رسد راهکار حل این مشکل ایجاد مدل‌های پیش بینی رفتار کشاورزان و سیاست گذاری در عرصه تولید محصولات کشاورزی باشد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که مسوولیت طراحی چنین مدلی با چه کسی است؟ گفت: هم وزارت جهاد کشاورزی و هم دانشگاه‌ها می‌توانند در تهیه این مدل همکاری کنند اما متاسفانه در بدنه و وزارت کشاورزی تعاملی با دانشگاه وجود ندارد.

خبرگزاری ایسنا – 30/7/90



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها