افزایش هزینه تمام شده شیر خام به کیلویی 648 تومان


دسته بندی: اخبار کشاورزی
افزایش هزینه تمام شده شیر خام به کیلویی 648 تومان

در حالی‌که قرار بود پس از ماه رمضان قیمت شیر براساس هزینه‌ی تمام‌شده اعمال شود و در پاییز نیز بازار تعیین‌کننده قیمت شیر و محصولات لبنی باشد، همچنان دامداران و صنایع لبنی بر سر قیمت شیر اختلاف دارند و هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت محصولات لبنی یا آزاد‌سازی آن اتخاذ نشده است.


به گزارش خبرنگار  خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در کمیته‌های استانی تشکیل شده قیمت خرید هر کیلو شیر از دامدار 520 تومان مصوب و قرار شد پس از ماه رمضان شیر با 3.2 درصد چربی و بار میکروبی 500 هزار به قیمت تمام‌شده‌ی آن که به گفته‌ی دامداران 583 تومان است، افزایش یابد؛ اما اکنون دامداران قیمت تمام‌شده‌ی هر کیلو شیر را 648 تومان عنوان می‌کنند که با 10 درصد سود باید 713 تومان فروخته شود.
اما کارخانه‌های لبنی به دلیل عدم افزایش قیمت محصولات این قیمت را اعمال نمی‌کنند. در این میان رییس سازمان حمایت از تولید‌کننده و مصرف‌کننده معتقد است برای افزایش کیفیت محصول و همچنین ایجاد رقابت اقتصادی باید بازار شیر و محصولات لبنی آزاد و بر اساس عرضه و تقاضا باشد.
در این میان دامداران که از افزایش نهاد‌ه‌های تولید و آزاد‌ بودن بازار عرضه و نرخ‌گذاری محصول تولیداتشان گلایه دارند، به دلیل افزایش روز‌افزون قیمت علوفه معتقدند باید کارگروه‌های استانی قیمت تمام‌شده‌ی شیر را مجدد بررسی و تصویب کند چراکه در غیر این صورت با اعمال فشار صنایع لبنی و عدم حمایت سازمان حمایتی از مصرف‌کننده و تولید‌کننده از تولید صنعت 30 ساله دامپروری با اصلاح نژاد و دام‌های اصیل در پی سیاست‌های نادرست از بین می‌رود، لذا باید برای حفظ خودکفایی تولید با ارزش‌ترین مایع از تولید حمایت شود.
29/6



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها