دوباره می توان کشور را از واردات پنبه بی نیاز کرد
دسته بندی: اخبار کشاورزی

سطح زیر کشت محصول پنبه امسال به دو برابر افزایش خواهد یافت .
دوباره می توان کشور را از واردات پنبه بی نیاز کرد
مدیرعامل اتحادیه پنبه کاران کشور از استقبال کشاورزان برای افزایش سطح زیر کشت پنبه در سال جاری خبر داد و پیش بینی کرد: سطح زیر کشت این محصول امسال به دو برابر افزایش یابد.
بهرام نظری در گفتگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه ایران طی سالهای گذشته در تولید پنبه خودکفا و صادرکننده نیز بوده است، گفت: با واگذاری امور به بخش خصوصی خودکفایی در تولید پنبه دور از دسترس نیست و می توان کشور را از واردات پنبه بی نیاز کرد که پیش بینی می شود سطح زیر کشت پنبه امسال به دو برابر افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر۶۰ درصد از نیاز پنبه صنایع نساجی وارد می شود، گفت: سال گذشته نه تنها خرید تضمینی پنبه نداشته ایم بلکه قیمت پنبه تا دو برابر قیمت تضمینی افزایش یافت و کشاورزان پس از ۳۰ سال رقم قابل توجهی به دست آوردند که امسال سطح زیر کشت
به بیش از ۱۵۰ هزار هکتار افزایش می یابد.
نظری با اشاره به اینکه در پی جاری شدن سیل در پاکستان، هندوستان و چین به عنوان سه کشور بزرگ تولیدکننده پنبه جهان، با کمبود پنبه در جهان مواجه شدیم و تقاضای پنبه در بازارهای جهانی افزایش یافته است، گفت: برای اولین بار و طی ۳۰ سال گذشته کشاورزان از رشد قیمت پنبه منتفع شدند و محصول تولیدی خود را به قیمت مناسب به فروش رساندند.
مدیرعامل اتحادیه پنبه کاران کشور افزود: البته قیمت فروش هر کیلو پنبه داخلی تقریبا هزار تومان از قیمت پنبه وارداتی ارزانتر است.
وی با اشاره به اتمام برداشت و فروش پنبه اظهار کرد: تعرفه واردات پنبه به منظور تامین نیاز صنایع نساجی صفر شده است که اگر سیاست افزایش یا صفر شدن تعرفه واردات به موقع صورت گیرد هم از کشت داخل و هم از صنایع نساجی حمایت خواهد شد؛ اما در اثر برخی از سیاست گذاری های غیر کارشناسی در گذشته در زمان فصل برداشت قیمت ها کاهش می یافت و تعرفه واردات به یکباره صفر می شد که صدمه ای جدی به تولید پنبه وارد کرد و دست رنج کشاورزان به قیمت ناچیزی در سال ۸۷ خریداری شد و در این میان واسطه ها از رشد قیمت ها منتفع شدند.
نظری تصریح کرد: بر خلاف کلیه قوانین جاری کشور از اوایل سال ۸۵ کلیه امور تصدی گری پنبه که به دست تعاونی ها بود و به خوبی تولید را مدیریت کرده و مصرف صنایع نساجی را تامین کرده بودند که نیازی به واردات هم نبود، تصدی گری ها دولتی شد و با این اقدام از سال ۸۵ هر ساله شاهد افت سطح زیر کشت پنبه بوده ایم.
مدیرعامل اتحادیه پنبه کاران کشور با بیان اینکه کشت پنبه از اردیبهشت ماه آغاز می شود، افزود: با توجه به اجرای نهضت پنبه و محیط زیست، زراعت در جهان به سمت کشت محصولاتی است که با محیط زیست هماهنگی بهتری داشته باشد لذا با افزایش تقاضای پنبه و استقبال کشاورزان مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه پنبه در جهان محصولی استراتژیک محسوب و مشمول حمایت های دولتی می شود، تاکید کرد: در صورت واگذاری تصدی گری ها به بخش خصوصی و حمایت از تعاونی ها، قطعا در تولید پنبه نه تنها دوباره خودکفا می شویم بلکه صادرکننده هم خواهیم بود.
خبرگزاری آفتاب– 90/1/15
محصولات مرتبط
جدیدترین نوشته ها
نمکزدایی و کشاورزی: درسهایی از اسپانیا
دسته بندی:
آبیاری
شیرین سازی آب کشاورزی
دسته بندی:
آبیاری
حشرات مفید
دسته بندی:
زراعت
کود دامی طلای سیاه کشاورزی پایدار
دسته بندی:
زراعت
علوفه خرد کن چیست و چکار میکند
دسته بندی:
تعذیه و پرورش دام
لوله های پلی اتیلن کاربردها و قیمت
دسته بندی:
آبیاری
راهنمای جامع انتخاب کود
دسته بندی:
تغذیه گیاه
نحوه استفاده از میکسر خوراک دام
دسته بندی:
مکانیزاسیون
حشرهکشها
دسته بندی:
سموم و آفات
مزایای حشرهکشها
دسته بندی:
سموم و آفات