25 درصد مرغ‌های 4 استان به دلیل شیوع آنفلو‌آنزای مرغی معدوم شدند


دسته بندی: اخبار کشاورزی
25 درصد مرغ‌های 4 استان به دلیل شیوع آنفلو‌آنزای مرغی معدوم شدند

این بیماری‌ها علاوه بر آنفلوآنزا ترکیبی از بیمار‌هایی مانند برونشیت و نیوکاسل نیز است و هر واحد تولید‌ی که به این بیماری مبتلا می‌شود تمام مرغ‌های آن معدوم می‌شوند.


25 درصد مرغ‌های 4 استان به دلیل شیوع آنفلو‌آنزای مرغی معدوم شدند
در حالی که قیمت تخم مرغ در بازار به 200 تومان رسیده است،رئیس اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی مرغداری‌های کشور خبر داد: طیور 20 تا 25 درصد مرغداریهای تخمگذار، 10تا 15 درصد واحدهای مادری و حدود 5 درصد واحدهای تولیدی مادر در 4 استان تهران،‌ قزوین، البرز و قم به دلیل شیوع بیماری \"آنفلوآنزای مرغی \" معدوم شده‌اند.
حمید فاضلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه افزایش قیمت تخم مرغ تا چه اندازه با شیوع آنفلو‌انزای مرغی مرتبط است، اظهار داشت: چند واحد بزرگ تولیدی در استانهای تهران، قزوین، البرز و قم درگیر این بیماری هستند که بیشتر آنها تخمگذار و مادری بوده و جسته و گریخته در برخی استانها واحدهای گوشتی هم مبتلا به این بیماری هستند.
رئیس اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی مرغداری‌های کشور افزود: در برخی استانها مانند مازندران هم این بیماری وجود دارد اما تمرکز بیشتر در استانهای یاد شده است.
وی افزود: این بیماری‌ها علاوه بر آنفلوآنزا ترکیبی از بیمار‌هایی مانند برونشیت و نیوکاسل نیز است و هر واحد تولید‌ی که به این بیماری مبتلا می‌شود تمام مرغ‌های آن معدوم می‌شوند.
فاضلی افزود: 20الی 25 درصد واحدهای تخمگذار، 10 الی 15 درصد واحدهای مادری و حدود 5 درصد واحدهای تولیدی مادر در استانهای درگیر به بیماری \"آنفلوآنزای مرغی \" معدوم شده‌اند.
وی با بیان اینکه رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرده این بیماری کنترل شده است، گفت: برای مقابله با شیوع این بیماری در کل کشور به مدت 15 روز است از جابجایی مرغ و جوجه یک روزه بین استانها جلوگیری می‌شود و یا به صورت پرکنده یا منجمد جابه‌جا می‌شود.
وی درباره دلیل افزایش قیمت تخم مرغ در بازار گفت: عامل اصلی شیوع این بیماری‌ها و در مرحله بعد به دلیل افزایش تقاضا نسبت به عرضه در بازار به دلیل نزدیک شدن به ایام عید و دلیل سوم افزایش قیمت نهاده‌ها است که باعث افزایش قیمت تخم مرغ در بازار شده است به طوری که ذرت و سویا حدود 25 درصد افزایش قیمت دارند و همچنین بعد از هدفمندی یارانه‌ها نیز قیمت تمام شده تولید افزایش یافته است.
فاضلی در مورد تامین نیاز شب عید گفت: از نظر عرضه با توجه به ذخیره‌سازی هایی که انجام شده، احتمال دارد از نظر قیمت تنش داشته باشیم.
رئیس اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی مرغداری‌های کشور گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ برای تولید مصرف کننده 3 هزا رو 200 تومان و برای تولید کننده 2 هزار و 400 تومان مناسب است.
به گزارش خبرگزاری فارس قیمت هر عدد تخم مرغ از هفته پیش تاکنون از 150 تومان به 180 و از روز گذشته به هر عدد 200 تومان رسیده است.

خبرگزاری فارس – 89/12/6



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها