تامین گازوئیل 150 تومانی مرغداری‌ها و تکذیب تولید مرغ هورمونی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تامین گازوئیل 150 تومانی مرغداری‌ها و تکذیب تولید مرغ هورمونی

تولید مرغ هورمونی در ایران وجود خارجی ندارد.


تامین گازوئیل 150 تومانی مرغداری‌ها و تکذیب تولید مرغ هورمونی
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای صنعت مرغداری کشور با اعلام اینکه تحویل گازوئیل مورد نیاز مرغداری‌ها به قیمت 150 تومان، باعث بازگشت تقریبی ثبات در روند تولید شد، از بلاتکلیفی تولیدکنندگان این صنعت خبر داد و گفت: تولید مرغ هورمونی در ایران وجود خارجی ندارد.
حمید فاضلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در تحلیلی از آخرین وضعیت بازار مرغ و ظرفیت‌های تولیدی صنعت مرغداری کشور، اظهار داشت: علی‌رغم آنکه طی چند هفته نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها وقفه‌ای در تولید ایجاد شد و تولیدکنندگان در بلاتکلیفی به سر بردند اما خوشبختانه در حال حاضر روند فعالیت مرغداری‌ها متعادل و فرآیند تولید مرغ مصرفی کشور بهبود یافته اما تولید‌کنندگان همچنان بلاتکلیف هستند.
وی افزایش قیمت گازوئیل را موجب افزایش قیمت تمام شده مرغ تولیدی داخل برشمرد و ادامه داد: تحویل گازوئیل مورد نیاز مرغداری‌ها به قیمت 150 تومان، باعث بازگشت تقریبی ثبات در روند تولید شد اما در این بین برای تولیدکنندگان تشریح نشد که این افزایش بهای حامل‌های انرژی در کجای قیمت تمام شده تولیدات باید لحاظ و تناقض بین هزینه‌ها و فروش چگونه باید جبران شود؟
وی ضمن تأکید بر اینکه مطابق تدابیر اجرایی لحاظ شده در قانون هدفمندی یارانه‌ها، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید طی پنج سال و به تدریج اتفاق می‌افتاد، افزود: در بخش کشاورزی بحث حمایت از تولیدکنندگان در قالب بسته‌های حمایتی مطرح است اما هنوز شفافیت لازم در این باره وجود ندارد و تولیدکنندگان از آینده فعالیتی خود بی‌اطلاع هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای بهره‌وری حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی کشور نیازمند ایجاد ظرفیت‌های جدید حمایتی هستیم که از جمله آنها می‌‌توان به تخصیص تسهیلات حمایتی، افزایش اعتبارات توسعه‌ای، بهینه‌سازی تجهیزات و تأسیسات، بهبود شرایط بازار و تسریع در اجرایی شدن تدابیر لحاظ شده در قالب بسته‌های حمایتی بخش تولیدی اشاره کرد.
وی ضمن تأکید بر بلاتکلیفی تولیدکنندگان بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، اظهار داشت: شرایط بخش تولیدی در صنعت مرغداری به گونه‌ای است که فعالان در این حوزه آتیه روشنی را برای خود ترسیم نمی‌کنند. مسئولان اجرایی کشور در حالی از تخصیص و پرداخت تسهیلات حمایتی صحبت می‌کنند که 90 درصد تولیدکنندگان صنعت مرغداری برای دریافت این تسهیلات با مشکلات عدیده‌ای مواجه و امکان استفاده از این منابع را ندارند.
وی افزود: معتقدم اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها در بلند مدت به نفع بخش تولیدی کشور است اما ایجاد سازوکارهای اجرایی این قانون بدون صدمه زدن به بخش تولیدی کشور یک الزام اساسی است.
مصرف گندم در صنعت مرغداری ناچیز است
مدیر عامل اتحادیه‌ سراسری تعاونیهای صنعت مرغداری کشور با اشاره به اینکه گندم نقش اساسی در نهاده‌های تولیدی صنعت مرغداری ایفاء نمی‌کند، اظهار داشت: گندم بخش عمده‌ای از نیاز واحدهای تولیدی در صنعت مرغداری را تشکیل نمی‌دهد و لذا ارائه آن به قیمت کمتر از بازار تأثیر چندانی در روند تولید ندارد.
وی تصریح کرد: گندم مصرف جزئی در بخش تخم‌گذار و مادر دارد و لذا انتظار داریم مسئولان امر در زمینه تأمین ذرت و سویا و نهادهایی از این دست بخش تولیدی را یاری کنند.
وی در خصوص میزان تحقق وعده‌های دولت مبنی بر تأمین الزامات گرمایشی مرغداری‌ها، خاطرنشان کرد: در این باره نمی‌توان اظهار نظر قطعی کرد اما به رغم پراکندگی تصمیمات اتخاذی در خصوص تأمین و عرضه گازوئیل مورد نیاز صنعت مرغداری طی روزهای نخست اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، اقدامات آتی دولت موجب یکپارچگی عملیات اجرایی و بازگشت ثبات نسبی به این حوزه تولیدی شد.
وی تأکید کرد: تسریع در اصلاح تجهیزات گرمایشی و تأسیسات تولیدی زمینه‌ای را فراهم می‌‌کند تا بتوانیم از حداقل الزامات مصرفی بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم که البته نیازمند فراهم‌‌آوری نقدینگی لازم برای بهبود شرایط تولید هستیم.
فاضلی در خصوص تأثیر افزایش بهای گازوئیل مصرفی مرغداری‌ها در این صنعت، گفت:‌ تأثیر افزایش بهای گازوئیل به طور مستقیم و غیرمستقیم در قیمت تمام شده قطعی است و لذا معتقدم با تخصیص یارانه مستقیم به بخش تولیدی در این صنعت و یا اتخاذ تدبیری مناسب دیگری باید مقدمات افزایش بهره‌وری در صنعت مرغداری را ارتقاء بخشیم.
وی با اشاره به اینکه در مناطق سرد سیرتر مرغداری‌ها نیازمند حمایت بیشتری به جهت تأمین الزامات گرمایشی هستند، ادامه داد: تأمین الزامات گرمایشی مرغداری‌ها نیازمند برنامه‌ریزی جامع و توجه به تدابیر پیشنهادی کارشناسان حوزه مرغداری به جهت نحوه و چگونگی اصلاح تجهیزات و تأسیسات صنعت مرغداری با رویکرد کاهش مصرف در این حوزه است.
98 درصد مرغ مصرفی کشور، تولید داخل است
وی با اشاره به اینکه بیش از 98 درصد مرغ مصرفی کشور تولیدی داخل است، تأکید کرد: مطابق برآوردهای صورت گرفته حدود یک تا دو درصد مرغ مصرفی کشور از کانال‌های وارداتی تأمین و در بازار ایران عرضه می‌شود.
وی با اشاره به حداقل ظرفیت‌ دو میلیون تنی تولید مرغ در کشور، ادامه داد: بهره‌وری حداکثری از ظرفیت‌های تولیدی در صنعت مرغداری، نیازمند تخصیص اعتبارات و تسهیلات توسعه‌ای توأم با برنامه‌ریزی مناسب با چشم‌انداز روشن است و لذا معتقدم تا بدون سرمایه‌گذاری ثابت در صنعت مرغداری قادر به تأمین انتظارات نخواهیم بود.
تولید مرغ هورمونی در ایران وجود خارجی ندارد
فاضلی در خصوص امکان تولید و توزیع مرغ‌های هورمونی در ایران، اظهار داشت: موضوع تولید مرغ هورمونی در ایران به هیچ وجه صحت ندارد اما چون در تولید مرغ از نهاده‌ها و شیوه‌های تغذیه‌ای مطلوب و محصولات تغذیه شده از پروتئین‌ استفاده می‌شود بالطبع مدت پرورش و رشد مرغ‌ها سرعت می‌گیرد.
وی تأکید کرد: رشد سریع مرغ‌ها این شبهه را در ذهن برخی افراد ایجاد می‌کند که سرعت گرفتن رشد مرغ‌ها به جهت استفاده تولیدکنندگان از مواد هورمونی است که اتخاذ چنین سیاستی در تولید مرغ به جهت هزینه‌های گزاف توجیه اقتصادی ندارد و اجرایی نیست.
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای صنعت مرغداری کشور اظهار داشت: اجرای هدفمندی یارانه‌ها موجب افزایش بهای حامل‌های انرژی و افزایش هزینه‌های تولید شد که البته تأثیر اجرای این قانون در بخش مصرفی به صورت مصرف‌کنندگان تمام شد.
وی افزود: با عبارتی اجرای این قانون در بخش تولیدی موجب افزایش هزینه‌ها و قیمت‌ تمام شده مرغ شد اما نتیجه آن در بازار مصرفی معکوس بود به این مفهوم که از سود و درآمد تولیدکنندگان کم شد اما در عین حال مصرف‌کنندگان هم با قیمت پایین‌تری نیاز مصرفی خود \"مرغ \" را تأمین کردند.
وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا در تعیین قیمت تأثیر مستقیم دارد نه دستورالعمل‌‌های اجرایی و انتظارات بخش تولید، خاطرنشان کرد:‌ قطعاً اگر میزان تولید با تقاضای بازار هم‌خوانی نداشته باشد افزایش قیمت خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه طی ماه‌های اخیر شاهد افزایش قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان بودیم معتقدم حفظ شرایط کنونی و کنترل قیمت محصولات و کالاهای تولیدی نیازمند اتخاذ راهکارهای اجرایی و مناسبی است که مقطعی و معطوف به شرایط خاص نباشد.
22 کیلوگرم سرانه مصرف مرغ در ایران
فاضلی در خصوص میزان مصرفی مرغ در کشور، تصریح کرد: سرانه مصرف مرغ در کشور 22 کیلوگرم است که تمام نیاز مصرفی کشور در داخل تولید می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: روند نظارت‌های بهداشتی در بخش گوشتی و تخم‌گذار در حال حاضر مطلوب است البته افزایش روند تولید مرغ مادر در واحدهای بزرگ تولیدی باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: بحث چگونگی تأمین نیاز داخلی به سادگی با اتکاء به ظرفیت‌های بومی در صنعت مرغداری قابل رفع است، این در حالی است که فروشگاه‌های تعاونی تأمین و توزیع مرغ و تخم مرغ هم سهم بسزایی در این رابطه را بر عهده دارند.
وی تأکید کرد:‌ به عبارتی در صنعت مرغداری برای تولید و توزیع نیاز داخلی اگر حمایت‌های لازم از تولیدکنندگان صورت گیرد با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.
اتصال زنجیره‌های تولید با رویکرد حذف خرده‌ مالکی در تولید
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای صنعت مرغداری کشور با اشاره به اینکه برای بهره‌وری حداکثری از توان تولیدی کشور نیازمند برنامه‌ریزی جامع تولید هستیم، اظهار داشت: در این رابطه برنامه‌هایی را پیش‌بینی و به مسئولان امر پیشنهاد داده‌ایم که اصلی‌ترین این تدابیر اجرایی شامل اتصال زنجیره‌های تولید به یکدیگر می‌شود.
وی افزود: انتظار داریم با اتصال زنجیره تولید به هم، موجبات از بین رفتن خرده مالکی در تولید را با رویکرد ایجاد واحدهای بزرگ تولیدی یکپارچه برای تأثیرگذاری مطلوب در تولید را سبب شویم.
وی تصریح کرد: معتقدم در مرحله اول این طرح باید واحدهای کوچک ساماندهی شده در قالب تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها را به هم متصل و در گام‌های بعدی موجبات اصلاح روند تولید و یکپارچه‌سازی واحدهای تولیدی را فراهم آوریم تا یک گروه مدیریتی واحد بتواند بر کلیه مراحل تولیدی از مراحل اولیه تولید تا انتهایی مصرف بر فرآیند فعالیتی مجموعه‌های تحت پوشش نظارت کامل داشته باشد.
وی ادامه ادامه داد: بحث بهینه‌سازی در واحدهایی که از توان مالی مناسبی برخوردار هستند انجام شده است اما در اکثر واحدهای خرد که از مابع مالی محدودتری برای تولید استفاده می‌کنند در این باره با چالش مواجه هستیم و لذا بهره‌وری در واحدهای خرد نیازمند تزریق نقدینگی و تخصیص تسهیلات حمایتی کم‌بهره است.
تشکل‌های تعاونی فعال در زمینه‌های تولید و توزیع نیازمند حمایت‌های ویژه متولیان اجرایی هستند
فاضلی گفت: با توجه به نقش و جایگاه تشکل‌های تعاونی تولیدی و توزیعی در اقتصاد ایران معقتدم مسئولان تصمیم‌ساز کشور در معادلات و برنامه‌ریزیهای اقتصادی باید بهای بیشتری را به تشکل‌ها و اتحادیه‌های تعاونی قائل باشند.
وی تأکید کرد: استفاده از تجربیات فنی و تخصصی فعالان در حوزه تولیدی بخش تعاون به حتم راهگشای بسیاری از مصائب و مشکلات اقتصادی کشور است و لذا بازبینی ظرفیت‌های و قابلیت‌های تشکل‌های تعاونی و اتحادیه‌ها در عرصه تولید کشور یک الزام توسعه‌ای است که باید مدنظر مسئولان امر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تحقق اهداف هدفمندی یارانه‌ها با اتکاء به ظرفیت‌های بخش تعاون \"تعاونی‌ها و اتحادیه‌های شاغل در حوزه صنعت مرغداری \" به سادگی امکان‌پذیر است اما باید توجه داشت بهینه‌سازی فرآیند تولید در بهره‌وری حداکثری از ظرفیت‌ها بسیار تعیین‌کننده است.

خبرگزاری فارس – 89/11/5



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها