نارضایتی کمیسیون کشاورزی از روند تصویب برنامه پنجم


دسته بندی: اخبار کشاورزی
نارضایتی کمیسیون کشاورزی از روند تصویب برنامه پنجم

در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه برخی بندهای موثر در ارتقاء بخش به دلایل مشخصی حذف شد که این حذف، ضایعه جبران ناپذیری برای کلیه برنامه محسوب می شود.


نارضایتی کمیسیون کشاورزی از روند تصویب برنامه پنجم
هرچند برنامه پنجم توسعه در بخش کشاورزی در ماده واحده های توسعه روستایی و منابع آب توانست به برخی از نیازهای بخش پاسخ قاطع دهد. اما کمیسیون کشاورزی از روند بررسی این برنامه در بخش کشاورزی رضایت چندانی ندارد.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا با اعلام این مطلب گفت: در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه برخی بندهای موثر در ارتقاء بخش به دلایل مشخصی حذف شد که این حذف، ضایعه جبران ناپذیری برای کلیه برنامه محسوب می شود.
کاظم فرهمند افزود: در شرایطی که برنامه پنجم توسعه در شکل اولیه خود در چهار ماده و 23 بند خلاصه شده بود، از کلی گویی ویژه ای برخوردار بود که حذف برخی از بندهای آن در جریان تصویب نیز به ناکامی این برنامه در پاسخگویی به نیازهای بخش کشاورزی در طول پنج سال آینده دامن زد.
وی با انتقاد به وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: انتظار می رفت در طول برنامه پنجم توسعه در بخشهای تخصصی، وزیر مربوطه با حضور در صحن علنی مجلس و یا حداقل فرستادن معاونان تخصصی هر بخش به ارایه مشاوره تخصصی به نماینده دولت بپردازد. اما این مهم از نظر کمیسیون کشاورزی مغفول ماند.
فرهمند ادامه داد: هرچند کمیسیون کشاورزی تلاش کرده بود با ارایه پیشنهاداتی مستحکم در طول بررسی و ارسال آن به کمیسیون تلفیق، برخی از نیازهای اساسی بخش را دیده و برای آن چاره جویی کند، به دلیل ناهماهنگیهای صورت گرفته، پیشنهادات کمیسیون کشاورزی در جریانات بررسی برنامه پنجم توسعه در بخش کشاورزی رای کافی را لحاظ نکرد.
هنوز فرصت تکمیل بندهای عقیم بخش کشاورزی وجود دارد
وی تصریح کرد: هرچند در جریان تجدیدنظر در برخی از مواد و یا فرصت نمایندگان برای ارایه پیشنهاد می توان برخی از بندهای عقیم را ساماندهی مجدد کرد، اما کمیسیون کشاورزی از روند کلی تصویب برنامه راضی نیست.
نماینده بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با وجود قانون افزایش بهره وری که پیش از این در صحن علنی مجلس تصویب شده بود به برخی از نگرانیها در خصوص ناکامی برنامه پنجم پاسخ داده می شود. اما واقعیت آن است که این برنامه تکلیف بخش را برای پنج سال آینده توسط دولتهای آتی مشخص می کرد و می توانست با قرار گرفتن در متن برنامه برای اخذ اعتبارات لازم و سایر مصوبه های قانونی محمل مناسبی قرار گیرد.
فرهمند تاکید کرد: در بخش آب، ماده واحده های مناسبی تصویب شد که به بسیاری از مشکلات بخش پاسخ می دهد.
وی با ارزیابی برآیند کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: هرچند تلاشهای کمیسیون کشاورزی و برگزاری جلسات متعدد اعضا قابل تقدیر و تشکر است، اما تلاشهای این کمیسیون در صحن علنی مجلس نتوانست توفیق لازم را به دست آورد.
گفتنی است، رییس کمیسیون کشاورزی در طول یک ماه بررسی برنامه پنجم توسعه بیش از نیمی از آن را در سفرهای خارجی به سر برده و در جریان تصویب برنامه پنجم بخش کشاورزی در صحن علنی مجلس حضور نداشت که می تواند از مهمترین دلایل عدم رای آوردن پیشنهادات کمیسیون کشاورزی باشد.

خبرگزاری ایانا - 89/9/9



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها