آمادگی دامداران برای تحویل شیرخام در ازای دریافت علوفه ارزان


دسته بندی: اخبار کشاورزی
آمادگی دامداران برای تحویل شیرخام در ازای دریافت علوفه ارزان

در صورتی که علوفه دام، دامداران به قیمت مناسبی در اختیار آنها قرار گیرد، حاضر به تحویل شیرخام به قیمت یک‌هزار و 110 تومان و بدون تغییر هستند.
در صورتی که علوفه دام، دامداران به قیمت مناسبی در اختیار آنها قرار گیرد، حاضر به تحویل شیرخام به قیمت یک‌هزار و 110 تومان و بدون تغییر هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اعلام این خبر گفت: در جلسه‌ای که یک‌شنبه هفته گذشته با حضور مسئولان دولتی، نمایندگان مجلس، دامداران و صنایع لبنی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ستاد تنظیم بازار برخلاف خواست برخی، با آزادسازی نرخ شیرخام مخالفت کرد.
سعید سلطانی سروستانی افزود: بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، دولت باید یارانه شیر را هدفمند کند، اما جازه قطع آن را ندارد.
تأمین علوفه دامداران به جای افزایش قیمت شیرخام
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که بتوان علوفه دامداران را به قیمت ارزان در اختیار آنها قرار داد، نرخ تمام‌شده تولید شیرخام کاهش می‌یابد و از نوسانات قیمتی آن جلوگیری به‌عمل می‌آید.
سلطانی سروستانی ادامه داد: با پایین آمدن هزینه‌های تولید شیرخام، این محصول با قیمت کمتری در اختیار کارخانه‌ها قرار می‌گیرد، بدین ترتیب مردم نیز با قیمت کمتری شیر و فرآورده‌های لبنی را مصرف می‌کنند.
وی تصریح کرد: اتحادیه سراسری دامداران نیز با افزایش قیمت شیرخام موافق نیست و خواهان اعطای یارانه به تولید است، کمااینکه در سال 91 نیز با پرداخت یارانه به تولید شیرخام از نوسانات قیمتی این محصول جلوگیری به‌عمل آمد.
آمادگی دامداران برای تحویل نرخ 1110 تومانی شیرخام در صورت تأمین علوفه
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اشاره به اینکه 70 درصد هزینه تولید شیرخام را خوراک دام تشکیل می‌دهد، یادآور شد: با تأمین خوراک دامداران به قیمت مناسب، دامداران آمادگی تحویل شیرخام به نرخ یک‌هزار و 110 تومان به کارخانه با وجود تصویب نرخ یک‌هزار و 440 تومانی شیرخام توسط دولت را دارند.
سلطانی سروستانی تأکید کرد: در جلسه دوساعته هفته گذشته مجلس، رئیس کمیسیون کشاورزی و اعضاء، معاونت امور دام، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کننده و تولیدکننده، انجمن صنایع لبنی و کلیه کسانی که در این ارتباط نقش داشتند، حضور به‌هم رساندند.
گفتنی است، در روزهای گذشته بر اساس تصویب دولت نرخ شیرخام به یک‌هزار و 440 تومان افزایش یافت، اما به ادعای رئیس هیئت مدیره مرکز همکاری‌های امور دام، کارخانه‌ها نرخ خرید خود را افزایش ندادند و تنها برخی از کارخانه‌ها با افزایش حدود 7.5 درصدی نرخ خرید شیرخام، این محصول را یک‌هزار و 160 تومان از دامداران خریداری کردند.

خبرگزاری ایانا – 93/4/22