استفاده از جلبک برای تولید سوخت بیودیزل


دسته بندی: اخبار کشاورزی
استفاده از جلبک برای تولید سوخت بیودیزل

از آنجا که سوختهای فسیلی جهان در حال اتمام است، تلاشهای زیادی در کشورهای مختلف دنیا برای استفاده از سوختهای تجدیدپذیر صورت گرفته است.


استفاده از جلبک برای تولید سوخت بیودیزل
محققان گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس طی پژوهشی ثابت کردند که استفاده از گیاه جلبک در تولید سوخت بیودیزل و کشت این گیاه در بیابانهای ایران در سطح وسیع به عنوان بهترین گزینه برای تولید این نوع سوخت در ایران مطرح است.
به گزارش ایانا از روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، از آنجا که سوختهای فسیلی جهان در حال اتمام است، تلاشهای زیادی در کشورهای مختلف دنیا برای استفاده از سوختهای تجدیدپذیر صورت گرفته است.
احمد چگینی، کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی با بیان این مطلب گفت: یکی از این سوختهای تجدیدپذیر بیودیزل است که به عنوان جانشینی برای گازوئیل شناخته شده است. این سوخت از واکنش روغنهای گیاهی، حیوانی و روغنهای پسماند خوراکی با الکل به دست می آید. در حال حاضر این سوخت در ایران به طور آزمایشگاهی تولید شده است و هنوز به تولید تجاری نرسیده است.
وی در ادامه در خصوص اهداف این پروژه تحقیقاتی که در قالب پایان نامه کارشنای ارشد خود ارایه داده است، اظهار داشت: هدف کلی این پژوهش بررسی اقتصادی تولید بیودزل از روغنهای پسماند خوراکی در ایران است.
داده های سری زمانی مورد استفاده از سال 1346 تا 1386 را شامل می شود. این تحقیق در دو بخش انجام گرفت. در بخش اول تحقیق به مقایسه دو مدل پیش بینی شبکه عصبی و ARIMA در پیش بینی میزان مصرف روغن خوراکی پرداخته شد و این نتیجه به دست آمد که مدل شبکه عصبی در مقایسه با مدل ARIMA قدرت پیش بینی بالاتری دارد. در بخش دوم این پژوهش به بررسی امکان سنجی تولید بیودیزل از روغنهای گیاهی و روغنهای پسماند خوراکی در ایران پرداخته شد و این نتیجه حاصل شد که در صورت حذف یارانه های گازوئیل و اختصاص دادن بخشی از آن به سوخت بیودیزل، این سوخت رقابتی بیشتری با گازوئیل خواهد داشت و تمایل مصرف کننده به استفاده از آن افزایش خواهد یافت.
چگینی در پایان تصریح کرد: یافته های این پژوهش نشان داد که استفاده از گیاه جلبک در تولید سوخت بیودیزل و کشت این گیاه در بیابانهای ایران در سطح وسیع به عنوان بهترین گزینه برای تولید سوخت بیودیزل در ایران مطرح است.
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر امیرحسین چیذری، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه انجام شد.

خبرگزاری ایانا - 89/7/25



محصولات مرتبط

جدیدترین نوشته ها